Inteviu cu Maia Sandu

luni, 9 octombrie 2017

Multumiri



BIROUL OPERATIV CENTRAL AL SCMD
TRANSMITE MULTUMIRI


Pe o temperatura de iarna, combinata cu o ploaie rece de toamna, in ziua de 7 octombrie a.c. s-a desfasurat mitingul SCMD din Piata Eroilor (in fata Academiei Militare).

Transmitem multumiri tuturor membrilor SCMD si aliatilor care au avut curajul sa participe!

Au fost prezente delegatii SCMD din Vaslui, Bacau, Buzau, Braila, Constanta, Mangalia, Slobozia, Giurgiu, Bucuresti, Calarasi, Caracal, Pitesti, Craiova, Resita, Sibiu, Brasov, Targu Mures, Fagaras, Ploiesti. Se cuvin multumiri domnilor vicepresedinti cu responsabilitati teritoriale: Col.(r) Ilie Truta, Col.(r) Victor Popescu, Col.(r) Stefan Tudosie si Col.(r) Butiu Marin. De asemenea domnilor colonei in rezerva Adrian Stefan, membru fondator al SCMD, din partea Secretariatului General si Paul Swider, fondatorul primei filiale a SCMD (Filiala 1 Calarasi), care timp de 6 ore, in ploaie, au asigurat continuitatea si buna functionare a echipamentului tehnic si a sistemelor de sonorizare.

Ne cerem, in schimb, scuze, camarazilor de la Sfantul Gheorghe si Miercurea Ciuc care s-au mobilizat admirabil, dar care nu au putut inchiria autocarele necesare deplasarii, datorita netrimiterii la timp a cotelor din cotizatii, de la Centru.

Transmitem multumiri si reprezentantilor CNSC care ne-au sprijinit, inclusiv cu material publicitar, domnii presedinti Giani Florescu (Asociatia „Iancu Jianu”), Marius Idita (UNIPOL), Miron Manega (Certitudinea) si Dan Hazaparu (FRDD). De asemenea, domnului Col.(r) Viorel Gligor si „neafiliatilor” participanti pentru materialul de evidentiere reprezentativa in limba engleza.

Multumiri cu totul speciale se cuvin jurnalistilor de la RTV care ne-au sprijinit in actiunea de la Cotroceni, inclusiv in obtinerea raspunsului Institutiei Prezidentiale la obiectiile noastre de neconstitutionalitate in ceea ce priveste includerea militarilor si politistilor in OUG 59/2017. Invocand faptul ca „exercitarea controlului de constitutionalitate a unei ordonante se poate face numai in temeiul Art.146, lit.d din Constitutia Romaniei, republicata”, Presedintia se angajeaza ca „In ipoteza in care ordonanta la  care faceti referire va fi aprobata prin lege de catre Parlamentul Romaniei, atunci opiniile si observatiile dvs. vor fi avute in vedere la promulgarea legii, potrivit Art.77 din Constitutia Romaniei”.

In ceea ce priveste avertizarea NATO asupra punerii in dificultate a flancului estic al Aliantei, prin destructurarile masive produse de catre OUG 59/2017, APELUL SCMD a fost transmis, cui trebuie, cu mult timp inainte si depus demonstrativ in ziua de 7 octombrie pe numar de delegatii.
Reiteram convingerea noastra ca singura alianta viabila este Parteneriatul Strategic cu SUA, contracararea masurilor inexplicabile, antimilitare si antinationale, putand fi facuta numai cu sprijinul noii Administratii americane.

Stimati camarazi,    
                                    
In cursul emisiunii Andreei Cretulescu, din seara zilei de duminica, 8 octombrie a.c., a aparut un nou element ingrijorator. La acuzele noastre ca ministrul Muncii, ca initiator nu avea dreptul sa-i bage pe militari si politisti in noul OUG 59/2017, orice modificare a legislatiei militare fiind de competenta MApN, facandu-se o confuzie intre votarea ca lege a OUG59/2017 si Proiectul Legii sistemului unitar de pensii pe care, inca, nimeni nu l-a vazut, i s-a transmis de la Ministerul Municii si Justitiei Sociale, doamnei moderatoare, ca partea referitoare la militari si politisti a Proiectului a fost elaborata si initiata de ministrul Apararii, ministrul de Interne si de ministrul Justitiei.

Asadar, in plin razboi pentru eliminarea Art. 40 din OUG57/2015, razboi in care am pierdut un ministru (pe domnul Tutuianu), ne-am trezit cu OUG 59/2017. In plin razboi pentru abrogarea OUG 59/2017, ne vom trezi cu includerea noastra, inexplicabila, in Legea pensiilor civile. Pregatiti-va, prin urmare, pentru aceasta eventualitate cand, asa cum s-a hotarat pe data de 7 octombrie, vom iesi in strada „cu corturi” si nu vom mai pleca. Pregatiti-va, insa, si pentru vreme, deoarece se pare ca Vladimir Putin, protectorul politicienilor nostri „euro-atlantici’, de cate ori iesim in strada ne da iarna in miezul primaverii, verii sau toamnei. Data viitoare, ne va da, probabil, o ploaie cu grindina cat oul de strut. Dar decizia votata de noi, in ploaie, pe 7 octombrie, a fost ca vom lupta pentru implinirea Juramantului militar depus. Adica pentru Natiune si Tara, impotriva tuturor masurilor aberante care vizeaza, odata cu dezagregarea structurilor militare, distrugerea Tarii!

Honor et Patria! Vae Victis!

pentru BOC al SCMD,          

           Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu