Inteviu cu Maia Sandu

joi, 8 martie 2018

INVITATIE LA CONGRESUL PSD


INVITATIE LA CONGRESUL PSD
-         In atentia tuturor membrilor SCMD si a partenerilor din CNSC –

Doamnelor si domnilor,
Alaturi de marile confederatii sindicale, si SCMD a primit, ieri, 7 martie a.c., invitatia de participare, prin conducerea sa, cu statut de observator, la lucrarile Congresului Extraordinar al PSD care se vor desfasura la Sala Palatului, sambata, 10 martie 2018. Este o recunoastere din partea clasei politice a reprezentativitatii SCMD in ceea ce priveste lupta rezervistilor, si nu numai, pentru dreptate sociala si nationala. Dealtfel, ar fi greu sa nu iei in calcul un sindicat care iti aduce in fata Justitiei doi ministri – cheie si pe unii executanti  cu exces de zel din doua ministere.
Indiferent ce decizie va lua Biroul Operativ Central, vom avea parte de manifestarile paranoice, pe paginile Facebook-ului, ale celor care, esuand in tentativele de desfiintare a SCMD, au facut o fixatie bolnava in ceea ce priveste denigrarea singurei forte care se lupta pragmatic si cu rezultate pentru drepturile rezervistilor si nu numai. Pentru ca disparitia acestuia i-ar face pe bunii de nimic sa se simta dumnezei!
In ceea ce ne priveste, consideram ca si noua conducere a PSD trebuie informata asupra doleantelor si obiectivelor noastre, asa cum au fost informate si vechea si stravechea conducere care s-au angajat fata de noi, inclusiv in scris si au stabilit si termene, niciodata indeplinite, sa anuleze nedreptatile si discriminarile la care suntem supusi.
Demersurile noastre catre factorii politici, administrativi etc., demersuri pe care le vom sustine si in Justitie, si in Media, si in strada si care trebuie sa constituie o prioritate pentru noua conducere a PSD, sunt urmatoarele:
-         Anularea experimentului transferurilor de contributii de la patronate la salariati, care loveste, in egala masura, patronii si salariatii si nu se justifica decat in scopul propagandistic al anuntarii unor „mariri” salariale, care sunt, in fapt, scaderi pentru majoritatea „beneficiarilor”. Un demers pe care-l facem in interesul copiilor si nepotilor, surorilor si fratilor nostri, fie ca sunt patroni ori salariati, civili sau militari!
-         Abrogarea Art.40 din OUG 57/2015 si a OUG 59/2017, procedural neconstitutionale si, in egala masura, discriminatorii pentru toti rezervistii;
-         Abrogarea OUG 90/2017 care prelungeste suspendarea platii ajutoarelor salariale si pentru civili si pentru militari in baza unei legi abrogate;
-         Abrogarea OUG 95/2014, in egala masura discriminatorie pentru militari, politisti cat si pentru adevaratii revolutionari, adica pentru cei fara al caror sacrificiu, ministrii si politicienii de astazi ar fi ramas niste neica nimeni, iar marii afaceristi autohtoni, niste bisnitari de duzina;
-         Publicarea imediata a proiectului noii Legi a pensiilor (daca exista) si incetarea campaniei propagandistice pe aceasta tema, pe care ministrul Muncii o duce de un an de zile, in baza unui text de lege invocat dar nevazut;
-         Punerea in discutie, in Camera Deputatilor, in regim de urgenta, a Proiectului Legii Sindicatelor, proiect in conformitate cu legislatia europeana, inaintat de CNSC, prin parlamentari ALDE si PSD, in anul 2015;
-         Reacordarea, cu incepere de la 1 ianuarie 2018, a indexarii pensiilor cu rata inflatiei, care, la rezervisti, a fost anulata prin OUG 59/2017 (prin introducerea sintagmei indicator definitiv”), iar la pensionarii civili, prin asa-zisa topire in cadrul „punctului de pensie”, care se va produce de la 1 iulie a.c.
In egala masura neconstitutionale si discriminatorii, cele de mai sus par a face parte dintr-un program bine pus la punct al haosului generalizat, care vizeaza un genocid al romanilor si destructurarea Statului National Unitar Roman in chiar anul Centenarului.
Aceasta ar fi ratiunea participarii noastre la zisul Congres plus, din punct de vedere tactic, opinia noastra ca negocierile se poarta cu directorii, nu cu portarii, cu decidentii, nu cu executantii, cu alte cuvinte, cu stapanii, nu cu slugile!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu