Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

luni, 26 septembrie 2016

320.000 de germani au ieșit în stradă în acest weekend împotriva CETA, acordul comercial UE-Canada. E rândul nostru să spunem StopCETA!



CETA – sau Acordul Economic și Comercial Cuprinzător (Comprehensive Economic & Trade Agreement) – este un acord comercial mamut de care va beneficia orice corporație cu o filială în Canada. Negocierile s-au purtat sub presiunea marilor corporații care astfel încearcă să-și maximizeze profiturile, călcând în picioare drepturile noastre de cetățeni, sănătatea și siguranța tuturor. 
Peste două zile miniștrii comerțului și economiei se vor întâlni la Bratislava să hotărască dacă acceptă aplicarea provizorie a CETA[1]. Peste alte câteva săptămâni, pe 18 octombrie, Consiliul de miniștri al UE va hotărî dacă Uniunea Europeană va semna CETA, ca întreg. Avem puțin timp la dispoziție să le reamintim miniștrilor că au obligația să reprezinte interesul cetățenilor nu al lobby-știlor din corporațiile multinaționale. 
Dar avem și o veste bună: acordul CETA poate fi semnat de UE și Canada doar dacă fiecare stat membru UE a semnat acordul înainte. Abținerea este echivalentă cu NU. 
Aceste zile sunt extrem de importante. Vrem ca cetățenii României să aibă posibilitatea să le spună decidenților că nu vor CETA și de ce. De aceea am lansat o campanie prin care le cerem tuturor factorilor de decizie: președintelui Klaus Iohannis, prim ministrului Dacian Cioloș, Parlamentului României și europarlamentarilor români să nu semneze CETA în numele nostru.
Cere-le și tu să nu semneze CETA
Nu avem timp de pierdut. În timp ce citești aceste rânduri Comisia Europeană plănuiește cum să facă să aplice prevederile CETA cât mai curând. Adică din momentul în care acestea au fost acceptate de Consiliu, fără un singur vot din partea parlamentelor naționale! Și, pentru a face lucrurile și mai grave, odată CETA trecută în Consiliu, va permite corporațiilor să dea statele în judecată timp de trei ani (chiar dacă până la urmă acordul va fi respins de parlamentele naționale). Puteți citi mai multe despre aceste planuri scandaloase în descrierea petiției Stop CETA. 
Peste 350 dintre noi i-au scris lui Dacian Cioloș[2] cerându-i să nu accepte aplicarea provizorie și să nu semneze CETA. Împreună am blocat serverul de e-mail al guvernului dar răspuns tot n-am primit. 
Împreună putem opri CETA așa cum am oprit în trecut ACTA sau chiar TTIP. Împreună am reușit să zdruncinăm așa de rău agenda acordurilor comerciale mamut încât suntem aproape de a câștiga lupta. Haideți să oprim odată pentru totdeauna aceste tratate toxice! 

CETA ne privește pe toți, 
Roxana, Luminița și întreaga echipă de-clic
NOTE:
[1] CETA este considerat în UE un acord „mixt” (ceea ce înseamnă că nu este o problemă ce ține doar de instituțiile europene). Prin urmare, acesta trebuie prezentat parlamentelor naționale ale tuturor statelor membre UE pentru ratificare. Acest proces ar putea dura încă niște ani, și ar putea foarte bine să ducă la respingerea acordului. Pentru a asigura însă aplicarea imediată a acordului, UE nu vrea să aștepte finalizarea întregului proces de ratificare. Conform procedurilor birocratice din UE, conținutul CETA poate fi deja aplicat cu titlu provizoriu, fără nicio preocupare pentru răspunderea față de cetățenii Europei. 
Vă rugăm să consultați argumentele listate în partea stângă jos, sub ”De ce e important”: http://facem.de-clic.ro/stop-ceta
Veți găsi acolo structurate pe capitole motivele pentru care UE nu ar trebui să semneze CETA.
Un extras pe scurt:
CETA oferă:
- Corporațiilor noi piețe pe măsură ce serviciile publice sunt deschise pentru privatizare. 
- Companiilor farmaceutice patente pe perioade mai lungi, astfel că oamenii vor trebui să plătească mai mult pe medicamente. 
- Corporațiilor străine dreptul de a da în judecată țările dacă reglementările adoptate de guverne le afectează profiturile. 
- Corporațiilor din domeniul energiei reglementări mai slabe care vor permite exportul de țiței din nisipuri bituminoase pe piețele europene. 

CETA înlătură: 

- Puterea din mâinile municipalităților de a crea programe de dezvoltare economică locală. 
- Protecția efectivă oferită de unele reglementări de mediu (de ex. moratoriul privind cultivarea organismelor modificate genetic) sau privind sănătatea publică (de ex. Interzicerea spălării cărnii de pui cu clor). 
- Capacitatea micilor ferme de a-și valorifica hrana produsă local prin limitarea protejării indicațiilor geografice (de ex. România va proteja doar Magiunul de Topoloveni) 
- Capacitatea noastră de a elabora politici mai bune pentru energie și mediu.
Vă mulțumim pentru susținere!
Numai bine!
Luminita Dejeu / Campaigner
lumi@de-clic.ro / +40740214888

joi, 22 septembrie 2016

ALTERNATIVA  NATIONALA
IN ATENTIA PRESEDINTILOR DE FILIALE S.C.M.D., ORGANIZATII ALE REZERVISTILOR SI A PRESEDINTILOR TUTUROR STRUCTURILOR COMPONENTE ALE C.N.S.C.
-         Informatii utile –

Doamnelor si domnilor presedinti,

Marti, 20.09.2016, la orele 24.00, a expirat termenul de inscriere a aliantelor electorale si politice. Miercuri, 21.09.2016, o singura alianta electorala a fost validata si poate participa la alegeri ... ALTERNATIVA NATIONALA 2016 (AN 2016).

Platforma program in 12 puncte a AN 2016, pe care v-am trimis-o si o redifuzam alaturat, a fost elaborata de reprezentantii a 12 partide iar din partea CNSC de lideri ai SCMD, SRR-89 si FRDD. Cuprinde punctele de vedere comune tuturor romanilor, indiferent de orientare politica.

SCMD, prin conventie cu Partidul Forta Pensionarilor, a cedat grupului de partide, care reprezentau toate orientarile politice de la o extrema la alta, dreptul de a folosi denumirea de ALTERNATIVA NATIONALA.

Ce este ALTERNATIVA NATIONALA 2016 (AN 2016)?

In conditiile in care s-a furat poporului si statului roman totul, in conditiile in care dupa banci ne-au fost instrainate, cu complicitatea BNR, firmele de asigurari romanesti, in conditiile in care partidele si clasa politica sunt facute praf, in interes strain de catre DNA, Guvernul este strain, Presedintia a ajuns ceea ce a ajuns, Serviciile de protectie sunt destructurate si conduse de agenti strini, in conditiile in care pana si Societatea Civila a fost clonata de agenti ai lui Soros, care se implica politic in alegeri, pentru apararea dreptului la existenta statala si nationala a Romaniei si a poporului roman, ne-a mai ramas un singur punct de sprijin – Parlamentul.

Asaltul asupra Parlamentului, orchestrat de servicii ostile, de tradatori si spalati pe creier pe banii lui Soros, se da in aceasta toamna sub lozinca “Toate partidele aceeasi mizerie”.

Preluand noul limbaj de lemn, “european” ALTERNATIVA NATIONALA 2016, raspunde intrebarii – Vreti schimbarea clasei politice? De acord, dar o vom face noi, adevarata Societate Civila romaneasca, nu voi tradatorii, sprijiniti inclusiv in strada de servicii franceze, germane si rusesti!”.

Asadar, AN 2016 a fost conceputa ca o miscare larga, de cucerire a Parlamentului de catre CNSC si aliatii sai prin intermediul unor partide noi, care, singure, nu ar avea nici o sansa.

Ce trebuie sa facem?

O lege ticaloasa si antidemocratica, solicita unei aliante electorale, 200.000 de semnaturi pentru a putea candida. Va trimitem alaturat modelul de tabel pentru ALTERNATIVA NATIONALA 2016, cu rugamintea de a-l descarca si a-l distribui tuturor membrilor dvs. pentru a strange semnaturi de sustinere, pana in data de 20 octombrie a.c.

Un singur lucru este bun, in noua Lege electorala, un cetatean poate da SEMNATURI DE SUSTINERE PENTRU TOATE PARTIDELE, NU NUMAI PENTRU UNUL SINGUR.

AN 2016 are nevoie de circa 600 de candidati in Bucuresti si in toate judetele tarii pentru lista comuna. Candidatii ii veti desemna dvs. dintre cetatenii cei mai cunoscuti si mai respectati in judete si in Capitala care vor, pot sa se implice si nu sunt susceptibili de a putea fi cumparati sau santajati.

Candidatii vor trebui sa completeze, pe langa dosarul de candidat, cererea de inscriere intr-unul dintre partidele componente ale AN 2016.
Pentru REZERVISTI, militari, politisti, fosti lucratori din Servicii, care au depus un juramant de credinta Tarii, recomandam ca partid neutru, Partidul Forta Pensionarilor.

ALTERNATIVA NATIONALA 2016, ca sa poata intra in Parlament, va trebui sa obtina in alegeri, peste 10% din voturi in tara si in Diaspora.

Pentru Diaspora, legea nu mai cere 1000 de semnaturi pe lista de sustinere, ci 6500, candidaturile din Diaspora trebuind sa fie depuse la BEC pana in data de 11 octombrie a.c.

Persoane de contact, pentru solicitari, inscrieri si amanunte

Membrii SCMD, CNSC si ai organizatiilor aliate ale rezervistilor se vor adresa, prin presedintii lor, domnilor:
  • ·      col. (r) Mircea DOGARU (tel. 0736.601.020, e-mail: evidenta.scmd@yahoo.com);
  • ·        Horia Dragos MILITARU (tel. 0766.311.287, e-mail:horiadragos@hotmail.com).

Cetatenii care nu sunt membri ai SCMD/CNSC sau ai organizatiilor rezervistilor, se pot adresa domnilor:
  • ·        Florea MITROI (tel. 0723.671.529, e-mail:mitroiflorea@gmail.com);
  • · Constantin V. IONESCU (tel. 0723.168.605 si 0741.741.469 e-mail:secretariat@psdm.ro);
  • ·        Petre IGNATENCU (tel. 0745.980.663, e-mail:petreignat@yahoo.com).

De asemenea, se pot adresa direct la Secretariatul AN 2016, din Bucuresti, P-ta Valter Maracineanu nr. 1-3, intrarea 5, etaj 1, camera 4, sector 1, e-mail: alternativa.nationala@gmail.com

Alte precizari

Recomandarea pentru toti cei care suntem presedinti de federatii sindicale si sindicate, din cadrul CNSC, este ca noi sa nu candidam (ceilalti membrii pot candida) pentru a putea apara, la nevoie, Parlamentul in strada.

Figurativ, conform programului, sigla ALTERNATIVEI NATIONALE este AN 2016, scris cu rosu, pe spatiul Romaniei Mari colorat in galben si cu hotarele figurate in albastru. Pe buletinele de vot, sigla va apare in alb-negru.

Purtatorul de cuvant al ALTERNATIVEI NATIONALE 2016 este in acest moment o persoana din afara aliantei, neimplicata politic, presedintele SCMD col. (r) dr. Mircea DOGARU.

Trimitem alaturat tabelul de sustinere pentru participarea AN 2016 la alegeri, cu rugamintea ca cei care se mai simt romani, cei care mai vor sa traim in tara numita Romania, pentru care s-au sacrificat zeci de generatii de romani, sa actioneze responsabil si rapid, atat in tara cat si in Diaspora, in conformitate cu indemnul SCMD, tradus astfel: „ONOARE SI PATRIE! VAI DE CEI INVINSI!”.

Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD
Col. (r) Mircea DOGARU


         
ALTERNATIVA NATIONALA
-         Platforma Program –

1.        Romania este stat national unitar. Frontierele sale sunt inviolabile!;
2.        Reintregirea nationala este obiectiv prioritar al Alternativei Nationale;
3.        Bogatiile solului si subsolului romanesc apartine exclusiv natiunii romane, atat generatiilor prezente cat si, mai ales, celor viitoare;
4.        Reindustrializarea Romaniei, pornind de la resursele nationale, prin forte proprii, capital prioritar autohton, de stat si privat, dar si prin sustinerea cercetarii stiintifice aplicative romanesti va constitui obiectivul central al viitoarei guvernari a Alternativei Nationale;
5.        Asigurarea de locuri de munca, ca un corolar al obiectivului anterior, a unor salarii, pensii si alocatii pentru copii decente;
6.        Refacerea autoritatii statului asupra sistemului bancar. Verificarea contractelor de vanzare-cumparare a bancilor romanesti, recuperarea si relansarea acestora;
7.        Verificarea si renegocierea sau anularea contractelor de privatizare a principalelor capacitati de productie romanesti, industrial-agrare;
8.       Verificarea si reglementarea definitiva a restituirilor de proprietate;
9.        Depolitizarea si reformarea justitiei cu responsabilizarea magistratilor;
10.     Elaborarea unui sistem educational, viabil si realist si crearea unui sistem de sanatate sustenabil care sa asigure cresterea sperantei de implinire profesionala si de viata a romanilor;
11.      Asigurarea si garantarea protectiei sociale a populatiei si a vietii familiei traditionale romanesti;

12.     Refacerea capacitatii de aparare a Romaniei prin redimensionarea efectivelor M.Ap.N. si M.I. si reinvestirea in industria nationala de aparare.

luni, 19 septembrie 2016

UN NOU FURT CALIFICAT MARCA MApN

UN NOU FURT CALIFICAT MARCA MApN
-         In atentia tuturor actualilor si viitorilor rezervisti –

Doamnelor si domnilor,

Prin Legea 329/2009, ne-au furat dreptul la munca. Furt calificat, executat cu avizul unui jurist colonel MApN, detasat ca director in Ministerul Muncii. Au sprijinit furtul din servilism fata de Basescu toti juristii MapN si decidentii din Directia Financiara. Vinovatii au fost si sunt numai la MapN, dar consecintele sunt suportate si de politisti si de servicii.

Prin Legea 119/2010, aceiasi au sprijinit furtul dreptului patrimonial, legitim dobandit – Pensia Militara de Stat. In fata protestelor, prin Legea 263/2010, au intarit furtul anterior, rapindu-ne statutul de rezervist si transformandu-ne in asistati social.

Sfidand Legea – Statut, ne-au furat dreptul la asistenta medicala gratuita si medicamente gratuite, obligandu-ne, ilegal, la plata.

La MApN si numai la MApN ne-au furat drepturile decurgand din grupele de munca, neaplicand ambele hotarari de guvern cumulate (HG 1294 si HG 1016). In 2013, am obtinut Legea 241 - reparatorie, dar ne-au furat dreptul la indexare. In 2015, am obtinut Legea Pensiilor Militare de Stat (L 223/2015) pe care juristii si finantistii MapN au torpilat-o, strecurand, neconstitutional, o intreaga OUG in 30 de articole, ca ..... Art.40 in OUG 57/2015, privind salarizarea la civili pe 2016. Ne-au furat: scazand limita de la 100% la 85%; scazand baza de calcul de la 80% la 65% si inlocuind totalitatea veniturilor brute impozabile ale activilor, la care trebuia sa ne aliniem, cu solda neta de grad si furnctie, pe care le-am avut, doar unii dintre noi (cei iesiti la pensie pana in ianuarie 2011), inainte de a fi transformati in asistati social.

La protestele organizate de SCMD, care au produs interventii in Camera decizionala, au incercat sa ne fure, bagand, in baza de calcul, pensia privata (suplimentara), instituita in 1967, prin Decret Prezidential ca „altceva decat Pensia Militara de Stat” si Ordinul Meritul Militar. Aceasta reducea baza de calcul la 44%. Comisiile Camerei Deputatilor au admis propunerile SCMD, UNIPOL, Diamantul si ale Asociatiilor de piloti militarii in rezerva, de a se abroga Art.40 din OUG 57/2015, de a reveni limita la 100%, cu baza de calcul 85% si de a scoate, in afara bazei de calcul, Meritul Militar si Pensia suplimentara.

Si, iata ca, astazi, in fata votului iminent din Camera Deputatilor, minunatii juristi ai Armatei au venit cu alta gaselnita de furt calificat. Au bagat in baza de calcul partea civila a pensiei militare, pentru care Casele Sectoriale de Pensii ale MApN, MAI si SRI fac doar oficiul de postas. Adica drepturile cuvenite pentru ce s-a lucrat dupa iesirea la pensie, folosind termenul „vechime cumulata”.

Doamnelor si domnilor,

Intelegem faptul ca juristii si finantistii Armatei s-au impotrivit si se impotrivesc aplicarii Legii/223/2015, spre a nu fi descoperite actele penale infaptuite in aplicarea OUG 1/2011, care i-a ridicat pe unii pana la cer, in timp ce altii au fost furati, in continuare, la cuantum. Va reamintim ca, atunci cand s-au indexat pensiile, noua ni s-a indexat doar partea civila, adica adaosul, nu si pensia militara. Legal, trebuia, astazi, sa ne aliniem cu pensia militara la situatia activilor, partea civila, ramanand neschimbata si adaugata, ulterior, calculului. Ca sa inteleaga si dna Otilia Sava, ii dam urmatorul exemplu ..... „Eu sunt gl.lt. (r) Ionescu, iesit la pensie in 2001. Din 2001 si pana in 2015, ca civil, am lucrat, platindu-mi toate darile la stat, pe post de „Nene”, la o Casa de toleranta. Cum imi transformi, cucoana, aceasta vechime, in vechime militara? Exista si gradul de general – Nene?”

Intrebarea care se pune, este de ce o fac? De ce juristii si finantistii Armatei isi lovesc, in mod constant, camarazii? Din prostite, din ticalosie, din servilism, din ura fata de celelalte specialitati din Armata, MAI, Servicii? Sau, in noua situatie, este vorba despre TRADARE?

Pana si fostii presedinti au iesit, prin comunicat comun, anuntand ca Romania, agresata de marile puteri, este in pragul destramarii si ca aceasta destramare va face in urma unor mari explozii sociale, concretizate prin lupte de strada. Sa provoace un nou Holocaust, ca la Colectiv, ar bate la ochi. Sa foloseasca doar agentii de teren ai serviciilor rusesti, germane, franceze, pe vandutii lui Soros si pe mucosii prostiti de ei (ca in loviturile de stat din 2014 si 2015), ar fi insuficient! De ce sa nu provoace o iesire masiva in strada, pe motive clare, pe care sa o penetreze si sa o deturneze? Iar experienta anilor 2011 – 2016 a demonstrat ca rezervistii, mai bine organizati prin SCMD, pot da tonul. Nu cumva, noul furt calificat, imposibil de explicat legal, vizeaza manipularea noastra si declansarea haosului prin iesirea noastra si a aliatilor nostri in strada?

In aceasta situatie, recomandam, calm, asteptarea votului in Camera Deputatilor  pe OUG57/2015 si rezolvarea noii situatii create (raportul parte civila – parte miltara a pensiei) prin „Amendamentul Mircovici”. In fapt, initiativa legislativa L475/2016, care se va dezbate marti, 20.09.2016, in Comisia pentru Egalitate de Sanse a Senatului. Iar daca mizeria va continua si vom fi obligati sa iesim in strada, o vom face, nu impotriva Presedintelui sau Guvernului, cum se doreste, ci, tintit, impotriva MApN, solicitand dlui ministru, Mihnea MOTOC, punctual, demiterea si punerea sub ancheta a tuturor juristilor ministerului si a tuturor ofiterilor din Directia Financiar Contabila a MApN.

Doamnelor si domnilor,

Daca pierdem Tara, pierdem tot! Sa fim pregatiti sa dam riposta cuvenita planurilor lui Soros, pentru ca nu are cine! Serviciile de informatii au fost decapitate, iar putinii decidenti ramasi si-au luat concediu (puteti verifica), pentru a nu se implica.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col. (r) dr. Mircea Dogaru




miercuri, 14 septembrie 2016

PROTOCOL
privind constituirea Alianţei electorale
„ALTERNATIVA NAȚIONALĂ”

În fapt, astăzi, …………….. noi , partidele de mai jos, ne-am întrunit și am consimțit să constituim Alianta electorala ”ALTERNATIVA NAȚIONALĂ”, ca o contrapondere la ofensiva din ce în ce mai periculoasă a intereselor străine în România, în toate domeniile, inclusiv politic.

1.      PARTIDUL___________________________________________________________________________________________________________________________________________ Reprezentat prin Presedinte
2.      PARTIDUL___________________________________________________________________________________________________________________________________________ Reprezentat prin Presedinte
3.      PARTIDUL___________________________________________________________________________________________________________________________________________ Reprezentat prin Presedinte
4.      PARTIDUL___________________________________________________________________________________________________________________________________________ Reprezentat prin Presedinte
5.      PARTIDUL___________________________________________________________________________________________________________________________________________ Reprezentat prin Presedinte
6.      PARTIDUL___________________________________________________________________________________________________________________________________________ Reprezentat prin Presedinte
7.      PARTIDUL___________________________________________________________________________________________________________________________________________ Reprezentat prin Presedinte
8.      PARTIDUL___________________________________________________________________________________________________________________________________________ Reprezentat prin Presedinte
9.      PARTIDUL___________________________________________________________________________________________________________________________________________ Reprezentat prin Presedinte
10.  PARTIDUL___________________________________________________________________________________________________________________________________________ Reprezentat prin Presedinte
            Dupa caz numite si Părți

Avînd în vedere faptul că partidele de mai sus au stabilit relaţii de colaborare politică și electorală în scopul participării la viitoarele alegeri parlamentare din 11 decembrie 2016,
Luînd în considerare faptul că ele îşi asumă misiunea de a promova si implementa la toate nivelurile, în spirit solidar, dezvoltarea durabilă pentru realizarea unei societăţi democratice constituționale participative, favorabilă majorității, în care se recunoaşte dreptul generaţiilor viitoare la un mediu sănătos, ca drept fundamental al omului,
Tinînd cont de faptul că scopul principal al politicilor pentru construirea unei societăți democratice îl constituie edificarea unei societăți bazată pe colaborarea dintre membrii săi și asigurarea unui mediu curat pentru sănătatea populaţiei, dar si spargerea cercului vicios al sărăciei şi deteriorării mediului, asigurarea unei creşteri economice curate, reale şi inovative, spre binele generaţiilor actuale şi viitoare,
S-a convenit asupra constituirii unei Alianţe electorale în condiţiile prezentului PROTOCOL (numit in continuare PROTOCOL).

CAPITOLUL I - ALIANŢA ELECTORALA

ART.1 CONSTITUIREA ALIANŢEI ELECTORALE

În conformitate cu prevederile Legii nr. 14/2003, completata cu Legea nr. 114/2015 si reglementarile ulterioare, se constituie Alianţa electorala ALTERNATIVA NAȚIONALĂ, din PARTIDELE: ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ART.2 DENUMIRE.

Denumirea Alianţei este: ALIANTA ALTERNATIVA NAȚIONALĂ prescurtat AN

ART.3 SEDIUL.

Sediul ALIANŢEI este în București, Capitala României.

ART.4 ÎNSEMNUL SI SEMNUL ELECTORAL

Însemnul si semnul electoral al Alianţei este reprezentat de ____________________________________. Reprezentarea în alb-negru și color se află în Anexa 1.

CAPITOLUL II -  PRINCIPIILE ALIANŢEI

ART. 5 IDENTITATEA SI EGALITATEA PĂRŢILOR

5.1  Fiecare partid exista si funcţionează în conformitate cu Statutul său, hotărîrile sale, sistemul său de organizare, doctrina si programul său, care nu sînt afectate în nici un fel de acest PROTOCOL.
5.2  Fiecare partid adopta hotărîri în conformitate cu prevederile sale statutare.
5.3. În relațiile dintre ele, partidele sînt egale.

ART. 6  DISPOZIŢIILE PROTOCOLULUI  

6.1  PROTOCOLUL are în vedere desemnarea candidatului la funcția de senator și a listei de candidați pentru funcția de deputati pentru alegerile din 11 decembrie 2016.
6.2  Eventualele neconcordante se supun Consiliului Central de Conducere al Alianţei pentru a fi rezolvate amiabil, prin consens.

ART.7  DECIZIILE ALIANŢEI

Deciziile ALIANŢEI se iau prin consens și sînt obligatorii pentru toți membrii și organizaţiile fiecărui partid sau structura a societatii civile organizate (C.N.S.C.) care va adera la Alternativa Nationala.


CAPITOLUL III. OBIECTIVELE ALIANŢEI

ART. 8 OBIECTIVE:
  1. România este stat național unitar. Frontierele sale sînt inviolabile!;
  2. Reîntregirea națională este obiectiv prioritar al Alternativei Nationale;
  3. Bogățiile solului și subsolului românesc aparțin exclusiv națiunii române, atît generațiilor prezente cît și, mai ales, celor viitoare;
  4. Reindustrializarea României, pornind de la resursele naționale, prin forțe proprii, capital prioritar autohton, de stat și privat, dar și prin susținerea cercetării știintifice aplicative românești va constitui obiectivul central al viitoarei guvernări a Alternativei Naționale;
  5. Asigurarea de locuri de muncă, ca un corolar al obiectivului anterior, a unor salarii, pensii si alocații pentru copii decente;
  6. Refacerea autorității statului asupra sistemului bancar. Verificarea contractelor de vanzare-cumpărare a băncilor românesti, recuperarea și relansarea acestora;
  7. Verificarea și renegocierea sau anularea contractelor de privatizare a principalelor capacități de producție românești, industrial-agrare;
  8. Verificarea și reglementarea definitivă a restituirilor de proprietate;
  9. Depolitizarea și reformarea justiției cu responsabilizarea magistraților;
  10. Elaborarea unui sistem educațional, viabil și realist si crearea unui sistem de sanătate sustenabil care să asigure creșterea speranței de împlinire profesională și de viață a românilor;
  11. Asigurarea și garantarea protecției sociale a populației și a vietii familiei tradiționale românesti;
  12. Refacerea capacității de apărare a României prin redimensionarea efectivelor M.Ap.N. si M.I. și reinvestirea în industria națională de apărare.
CAPITOLUL IV - ORGANIZAREA ALIANŢEI

ART. 9 CONSILIUL DE CONDUCERE

9.1 Se constituie Consiliul de Conducere (C.C.) al ALIANŢEI compus din Președinții partidelor ce compun alianța plus cîte 2 membri din partea fiecărui partid si presedintii structurilor societatii civile organizate, care adera. Peședinții formeză Biroul executiv al C.C. și iau deciziile impuse de transpunerea in practica a prevederilor PROTOCOLULUI si funcţionarea ALIANŢEI la nivel național.
9.2   C.C. are următoarele atribuţii:
·        Aprobă Calendarul comun de acţiune al Alianţei, inclusiv în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016;
·        Soluţionează contestaţiile privind colaborarea atat la nivel central cat si local;
·        Decide in situaţiile in care nu s-a ajuns la consens la nivel local;
·        Se va intruni săptămînal si ori de cate ori este necesar;
·        Pentru exercitarea atribuţiilor sale C.C. emite hotărîri;
·        Adunarile C.C. se pot desfăşura în prezența majoritatii simple a membrilor.

ART. 10 SECRETARIATUL ALIANŢEI

10.1  Pentru pregătirea si întocmirea documentaţiei necesare organizării si desfăşurării activităţii C.C. și a campaniei electorale se infiinteaza Secretariatul Alianţei.
10.2  Secretariatul Alianţei va fi format din __membrii, cîte unul de la fiecare partid al Alianţei.

CAPITOLUL V – PREVEDERI, DISPOZITII FINALE SI TRANZITORII

ART. 11 PREVEDERI

11.1 În alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 partidele vor participa pe liste comune;
11.2 Fiecare partid își stabileşte propunerile de candidaţi, conform propriilor sale criterii;
11.3  Candidaturile vor fi analizate si validate pentru lista comuna de catre Consiliul de Conducere;
11.4 În campania electorală, partenerii vor promova, prin toate mijloacele, inclusiv mediatic, Oferta politică, Manifestul electoral, precum si Candidaţii partidelor componente ale ALIANŢEI și  vor evita critica negativă la adresa acestora.

ART. 12  DISPOZIŢII FINALE SI TRANZITORII

12.1      Prezentul PROTOCOL funcționează în limitele prevederilor Legii 14/2003 a partidelor politice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
12.2          Fiecare partid va întreprinde toate demersurile necesare pentru implicarea membrilor acestora în campania de promovare a Alianței conform unei strategii și calendarului stabilit de Consiliul de Conducere.
12.3           Prezentul protocol are valoarea unei înțelegeri între părți și nu face obiectul înregistrării la Tribunal.


Drept pentru care s-a semnat prezentul PROTOCOL de către reprezentanţii autorizaţi, astăzi ............................, în __ exemplare de valoare egală, din care un exemplar se transmite Secretariatului general.

Semnăturile reprezentanților părților:

1.      PARTIDUL _________________________________________________________________

2.      PARTIDUL ________________________________________________________________

3.      PARTIDUL_________________________________________________________________

4.      PARTIDUL________________________________________________________________

5.      PARTIDUL_________________________________________________________________

6.      PARTIDUL_________________________________________________________________

7.      PARTIDUL_________________________________________________________________

8.      PARTIDUL_________________________________________________________________

9.      PARTIDUL_________________________________________________________________


10.  PARTIDUL_________________________________________________________________