Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 24 februarie 2016

CUM VOTATI DVS., ASA VOM VOTA SI NOI !
-         In atentia tuturor parlamentarilor Romaniei –
Doamnelor si domnilor senatori si deputati,
Constitutional, sunteti unicul nostru reprezentant, un model pentru natiune si speranta existentei si afirmarii nationale. Ati girat prin votul dvs. un Guvern neales si nedorit de nimeni. Dar ati facut-o conditionat, de respectarea de catre acesta, a legilor, proiectelor legislative si hotararilor de guvern, avand caracter social reparatoriu, promovate de Guvenul Ponta, ce a reprezentat o majoritate aleasa, inca functionala in Parlament. Or, prima lege asumata de Guvernul Ciolos, promulgata de Presedinte si pe care au distrus-o hoteste, a fost, imediat dupa instalare, Legea pensiilor militare de stat (Legea nr. 223/2015).
In mod nejustificat si anticonstitutional, o intreaga OUG, in 30 de articole, a fost strecurata acolo unde nu avea ce cauta, ca ... articol (Art. 40) in OUG nr. 57/2015, privind salarizarea in 2016. Ati fost astfel insultati si desconsiderati si dvs. nu numai noi si nu ati ripostat. TREBUIA SA INITIATI MOTIUNEA DE CENZURA! Nu sa  dezbateti OUG nr. 57, ca lege!
Va solicitam in mod imperativ, respingerea prin vot a Art. 40 din OUG nr. 57/2015, daca vreti sa relegitimati Guvernul si sa va redobanditi demnitatea in ochii electoratului. Asa cum votati dvs., asa vom vota si noi! Si la locale si la generale!
Guvernul a mintit ca nu exista, apoi a respins Proiectul Ponta al Legii salarizarii unitare. La fel a procedat cu salariul minim pe economie, care trebuia acordat de la 1 ianuarie 2016. Ar fi trebuit SA INITIATI IMEDIAT MOTIUNEA DE CENZURA. Sub presiunea noastra si nu a dvs., proiectele in cauza au fost reluate in discutie, dupa mitingul din 28 decembrie 2015.
A 4-a sfidare a dvs. de catre Guvern, a fost neacordarea, stabilita prin HG a celei de-a 13-a pensii, pentru pensionarii saraci. Trebuia SA INITIATI IMEDIAT MOTIUNEA DE CENZURA. Nu ati facut-o, am intervenit tot noi, cerand prin mitingul din 24 ianuarie 2016, ca aceasta sa fie acordata de Pasti.
Fostul ministru al Muncii si fostul ministru de Finante si-au asumat misiunea initierii unei noi legi a pensiilor, in locul fraudei parlamentare numita Legea Anastase, cat mai apropiata de Legea nr. 19/2000, cu punctul de pensie calculat pe baza a 45% din salariul mediu brut, actualul Guvern respinge, pana la Pastele Cailor, orice initiativa in acest sens. Si dvs. nu ripostati! O facem noi, in strada, pe 6 martie a.c. Mai mult, daca vechiul Guvern a promis relansare economica si creare de locuri de munca, actualul Guvern loveste pe banda rulanta CUG Iasi, SIDEX si Santierul naval Galati, complexele energetice Oltenia si Hunedoara, Ford Craiova, spitalele CFR etc., vizand, practic, destructurarea si distrugerea Tarii, in interes extern, cu ajutorul tradatorilor interni. Si dvs. nu initiati MOTIUNEA DE CENZURA!
Ni se baga pe gat diversiuni de tipul ANAF vs. Antena 3, ciracii lui Soros vs. Iohannis (in ideea ca vor face un “Partid al Strazii”, daca tot incearca sa ni se substituie noua, Societatii civile, cu sprijinul tradatorilor si neavenitilor din servicii) ciracii lui Basescu vs. toate partidele, resuscitarea, de catre baieti de servicii... externe, a fantomelor Revolutiei etc. In tot razboiul mediatic, declansat impotriva institutiilor statului, inclusiv Guvern si Presedintie, a dvs., Parlamentul, a partidelor, vizandu-se instalarea haosului in plin an electoral, pentru a usura sarcina separatistilor, ati produs o singura raza de lumina – convocarea guvernatorului Ciolos in Senat. Dar, cu o floare nu se face primavara! Va cerem sa sprijiniti solicitarile Societatii civile organizate (CNSC) pentru ca aceasta sa va sprijine la randul ei. Inclusiv, in eradicarea, prin votul negativ in Camera Deputatilor, a unei mizerii inexplicabile lasata de vechiul Guvern – OUG nr. 95/2014, care mistifica Istoria si-i batjocoreste pe militari si pe revolutionari, adica cele doua categorii sociale care si-au varsat sangele in decembrie ’89, pentru ca dvs. sa va puteti numi astazi, parlamentari ai Romaniei!
Solicitarile noastre, legitime, vor fi din nou inaintate, ultimativ de data aceasta, in ziua de 6 martie, guvernatorului Ciolos. Pe 6 martie 1945, a inceput, sub ocupatie straina, calvarul poporului roman. Pe 6 martie 2016, se poate sfarsi totul daca dvs. va faceti datoria. Respingeti, prin vot, nejustificatele initiative de austeritate si pro capitalul mondial, ale guvernului strain si initiati MOTIUNEA DE CENZURA!
HONOR ET PATRIA! VAE VICTIS!
p/ C.N.S.C.
Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 19 februarie 2016

MITING ULTIMATIV
6 MARTIE 2016 ORELE 11.00, PIATA VICTORIEI, BUCURESTI
-         In atentia tuturor membrilor SCMD/CNSC, a tuturor cetatenilor romani responsabili, civili si militari –

Doamnelor si domnilor,
In ziua de 17 februarie 2016, reprezentantii SCMD au incheiat negocierile la Primaria Generala a Capitalei (P.G.C.) pentru Marea Adunare Populara, votata de dvs. in unanimitate, pentru ziua de 6 martie, cu incepere de la orele 11.00, in Piata Victoriei. Conditiile sunt aceleasi ca si la 24 ianuarie, acelasi dispozitiv, cu inchiderea Soselei Kiseleff, ca loc de parcare (in alveole), cu aceleasi puncte de adunare incepand cu orele 09.30 si afluire intre 10.00 -11.00 catre locul de desfasurare. Va rugam, prin urmare, sa transmiteti pana vineri 4 martie, la orele 11.00, datele de identificare ale mijloacelor auto.
Doamnelor si domnilor,
Pe 6 martie 1945, a inceput calvarul poporului roman, prin implantarea de catre ocupantul strain a unui guvern de slugi. Pe 6 martie 2016, acest capitol sinistru din istoria romanilor se va incheia prin vointa Societatii civile romanesti organizate si orice ingerinta straina va inceta. Guvernul Ciolos, nedorit si extern impus, ori isi va asuma revendicarile noastre in baza unui grafic de rezolvare asupra caruia ne vom pune de acord, ori va pleca, luand in calcul cererea de demisie facuta de noi inca de la 28 decembrie 2015 si reluata de catre Senatul Romaniei, in plen, pe 17 februarie a.c.
Doamnelor si domnilor,
Revendicarile noastre, imediate si ultimative, sunt:
I.                  Pentru militari si politisti:
Abrogarea Art. 40 din OUG nr. 57/2015, ca neconstitutional si aplicarea imediata, prin Ordinul comun, a Legii nr. 223/2015;
Abrogarea Art. 6 din Proiectul de Norme pentru aplicarea Art. 121 din Legea nr. 223/2015;
Incetarea discriminarii creatorilor militari, prin interpretarea abuziva si neconstitutionala a Legii nr. 8/2006.

II.               Pentru eroii Revolutiei, civili si militari:
Abrogarea insultatoarei OUG nr. 95/2014, falsificatoare de Istorie si repunerea imediata in drepturi a beneficiarilor, civili si militari, ai Legii nr. 341/2004.

III.           Pentru pensionarii civili:
Initierea imediata, de catre Ministerul Muncii, in cooperare cu Federatia Unirea a Pensionarilor din Romania, a unei noi legi a pensiilor, pornind de la Legea nr. 19/2000, fraudulos abrogata, cu respectarea procentului de 45% din salariul mediu brut la calculul punctului de pensie, respectarea Deciziei ICCJ nr. 19 in Dosarul nr. 18/17 oct. 2011, privind recalcularea pensiilor civile, si departajarea clara, din punct de vedere juridic, a pensiilor de ajutoarele sociale, indemnizatii si rente;
Acordarea prin HG, de Pasti, a celei de-a 13-a pensii, promisa pentru Craciunul 2015, pensionarilor saraci.

IV.           Pentru salaratii statului, civili si militari:
Aprobarea in urgenta (aviz favorabil) a Proiectului Legii unitare de salarizare, inaintat Parlamentului de Guvernul Ponta;
Acordarea tot de Pasti, a salariului minim pe economie, de 1250 lei, promis prin HG;
Sistarea actiunilor de preluare frauduloasa a spitalelor CFR;
Sistarea imediata a disponibilizarilor si intreprinderea masurilor de salvare a SIDEX Galati, Santierului Naval Galati, Complexului Energetic Oltenia, Ford-Craiova si CUG Iasi (S.C. Fortus S.A.);
Acceptarea proiectului CNSC de reluare a activitatii de catre Fabrica de Apa Grea dela Drobeta-Turnu Severin.

V.               Pentru Libertate si Democratie:
Solutionarea crizei “Antena 3” prin respectarea dreptului de preemtiune al postului, la inchirierea/cumpararea spatiului in care functioneaza;
Declansarea procesului de depolitizare a actului de justitie, prin numirea fireasca, in functia de Procuror General, a Presedintelui Asociatiei Procurorilor din Romania, recunoscut ca lider de profesionistii din sistem.
Doamnelor si domnilor,
Daca Guvernul nu isi asuma indeplinirea acestor solicitari, conform unui grafic, asupra caruia ne vom pune de accord, incepand cu 6 martie vom sustine pana la Victorie un singur lucru – DEMISIA!. Si vom apela si la Presedintele Klaus Werner Iohannis, rugandu-l sa dea, de data aceasta in interes national, “Ordinul de lupta”: “A trebuit sa moara bebelusi pentru ca acest guvern sa cada”!
Va asteptam, asadar, cu mic, cu mare, in Piata Victoriei, duminica 6 martie 2016 la orele 11.00, pe toti, civili si militari, militari si civili, pentru ca numai in Unire sta puterea!
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Honor et Patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 17 februarie 2016

MULTUMIRI  DOMNILOR  SENATORI
Catre
       Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului
Domnule presedinte, Marius Lucian OBREJA,

Doamnelor si domnilor senatori,
Biroul Operativ Central al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.) va transmite pe aceasta cale multumiri pentru analiza pertinenta si votul de respingere dat proiectului de lege pentru aprobarea OUG nr. 57/2015, o ordonanta de urgenta in care s-a strecurat neconstitutional, ca simplu articol (nr. 40), textul unei alte ordonante de 30 de articole, vizand anularea practic a prevederilor reparatorii ale Legii nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat.
Avizul dvs. negativ din 15.02.2016 este cu atat mai important cu cat reprezentantii guvernului si ai ministerelor de resort fac presiuni pentru adoptarea ad litteram si, din nefericire, si unii lideri de ONG-uri militare si ai unor sindicate din politie accepta textul neconstitutionalei ordonante, cu mici modificari. Doar S.C.M.D., sindicatele UNIPOL si DIAMANTUL din politie, precum si zecile de ONG-uri ale rezervistilor care s-au asociat demersului nostru, la mitingurile din 28 decembrie 2015 si 24 ianuarie 2016, solicita parlamentarilor si Avocatului poporului, respingerea, pe motiv de neconstitutionalitate, a Art. 40 din OUG nr. 57/2015.
Fie ca plenul Senatului, comisiile si plenul Camerei Deputatilor sa transpuna in realitate verdictul dvs. prin vot negativ! Va atragem, totodata, respectuos, atentia si asupra criminalei OUG nr. 95/2014 care isi bate joc de Istoria romanilor, de militari si de revolutionari, a carei respingere o solicitam in egala masura.
In numele tuturor rezervistilor, care mai au curajul sa gandeasca si sa lupte pentru drepturile lor, ale natiunii si pentru Tara, va aducem respectuoase multumiri.
Honor et patria. Vae victis!

Biroul Operativ Central al S.C.M.D.

marți, 16 februarie 2016

P R O T E S T
IMPOTRIVA UNUI INCALIFICABIL ABUZ DE DREPT
 – CAZUL INTACT -
In numele societatii civile organizate, Biroul Operativ Central al S.C.M.D., protesteaza impotriva actului de politie politica exercitat prin intermediul unei institutii decapitate, ANAF, impotriva televiziunii Antena 3 si a altor patru structuri media din Trustul INTACT.
Sfidand orice norma de drept, orice procedura juridica legala si, in primul rand, dreptul de preemtiune al chiriasilor unei cladiri trecute abuziv in proprietatea statului, functionarii ANAF au descins cu mascatii, in sediul Antenei 3, solicitand, ultimativ, un act imposibil de realizat fizic – evacuarea postului in termen de 5 zile. Este un atac fara precedent si greu de explicat nu numai impotriva libertatii presei dar si a democratiei, a ideii de stat de drept si a suveranitatii unui stat de drept.
Solicitam Guvernului si Parlamentului masuri urgente pentru restabilirea legalitatii, anchetarea si pedepsirea exemplara a celor vinovati.
Reiteram, totodata, Apelul catre toti cei napastuiti de o guvernare contrara intereselor nationale, de a se alatura SCMD/CNSC la manifestatia de protest organizata in Piata Victoriei, in ziua de 6 martie a.c., incepand cu orele 11.00.
Honor et patria! Vae victis!
p./ C.N.S.C.

Biroul Operativ al S.C.M.D.

luni, 15 februarie 2016

In ziua de 6 martie 2016, intre orele 11.00-18.00 se va desfasura in Bucuresti o manifestatie de protest organizata de catre SCMD, in Piata Victoriei, la care vor participa circa 30.000 de rezervisti si delegati din sindicatele si ONG-urile partenere (CNSC)



Catre,
PRIMARIA GENERALA A MUNICIPIULUI BUCURESTI

DOMNULE PRIMAR GENERAL,
Va aducem la cunostinta ca in ziua de 6 martie 2016, intre orele 11.00-18.00 se va desfasura in Bucuresti o manifestatie de protest organizata de catre SCMD, in Piata Victoriei, la care vor participa circa 30.000 de rezervisti si delegati din sindicatele si ONG-urile partenere (CNSC).

Scopul actiunilor este rezolvarea cererilor legitime ale SCMD/CNSC inaintate Guvernului Romaniei in cadrul manifestatiilor din 28 decembrie 2015 si 24 ianuarie 2016.

Din partea noastra sunt imputerniciti sa asigure si sa raspunda de masurile privind buna organizare, col. (r) dr. Mircea DOGARU – tel. 0736601.020 si col. (r) Mihail–Adrian STEFAN – tel. 0736600973, astfel incat actiunile sa se desfasoare in conditii pasnice, civilizate si sa nu degenereze in acte de violenta. Personalul desemnat de noi sa execute masuri de ordine pe parcursul desfasurarii adunarilor va purta insemnele distinctive ale SCMD.

Pentru asigurarea sonorizarii, organizatorii vor folosi urmatoarele mijloace tehnice proprii: autoturismul Dacia B-188-SCM, statie de amplificare mobila, tribuna, boxe audio.

In sprijinul bunei desfasurari a actiunilor, solicitam din partea Primariei si a organelor de Politie si Jandarmerie sa ia urmatoarele masuri:
·                   Din partea Primariei - aprobarea locului de desfasurare a manifestatiei si asigurarea a 5 WC-uri ecologice. Atentionam ca pe 24 ianuarie, protocolul a fost incalcat, WC-urile nefiind asigurate.
·                   Din partea Politiei si Jandarmeriei - asigurarea locului de desfasurare a manifestatiei.

Cu stima si multumiri,

PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

duminică, 7 februarie 2016

Caut avocat redutabil! Îl dau în judecată pe mizerabil! Alexandru Florian n-are ce căuta în funcția de director la onor Institutul Holocaustului!



Scrisoare deschisă
La data când s-a înființat Institutul pentru cercetarea Holocaustului din România, Ministerul Culturii a organizat un concurs pentru ocuparea postului de director al instituției nou înființate. Am considerat că aș avea competența necesară conducerii unui asemenea institut: am scris două cărți pe tema Holocaustului din România și câteva zeci de articole, m-am îngrijit de publicarea unor cărți pe această temă, am organizat mai multe dezbateri publice despre Holocautul din România și alte contribuții, inclusiv literatura beletristică tangentă la subiect scrisă de  mine: un roman și două piese de teatru.
Drept care mi-am depus dosarul pentru a intra în concurs și eu, feciorul dumnealor părinții mei, dintre care, despre tatăl meu, am motive să cred că este consemnat în arhivele Yad Vashem sau ale Mossadului pentru ce le-a făcut el evreilor din Constanța în anii 1940-45, ba chiar și mai târziu, uzând de drepturile și obligațiile sale de bun român!
Deci, eu, ION COJA, m-am considerat îndreptățit să conduc Institutul pentru cercetarea Holocaustului din România... Recunosc, ar fi avut hazul său, ca orice paradox, dacă ajungeam să le fiu șef Lyei Benjamin, lui Harry Culler și altor specialiști în istoria PCUS, varianta prescurtată. Dar eu totdeauna m-am condus după principiul că anecdota primează. Cu orice risc! Este o regulă veche, de pe vremea dacilor!... Cum să mă dezic de ea și să n-o respect?!
Pe lângă actele cerute, am depus și un memoriu, un plan de management, prin care detaliam chestiunea: cum văd eu activitatea Institutului abia ieșit în lume.
Am depus toate cele la Ministerul Culturii și am început să aștept convocarea la interviul legiuit. Cred că mi-am cumpărat atunci și un costum de haine nou, să fac impresie de director, nu de... Mă rog! Asta nu se pune!
Dar, în locul invitației așteptate, am primit refuzul comisiei ministeriale: nu m-a acceptat să mă înscriu la concurs dintr-un motiv care mi s-a părut și mie demn de a conta: nu aveam studii universitare în specialitatea istorie!... Refuzul, așa cum a fost formulat de Ministerul Culturii, îl mai am pe undeva! Merita păstrat!
În temeiul acestui răspuns oficial, expediat cu număr de înregistare, ștampilat și semnat, am acceptat să aflu mai apoi că pe postul de director a fost angajat un istoric într-adevăr profesionist, istoric militar din echipa generalului Ilie Ceaușescu, echipă de istorici a căror poziție față de holocaustul din România o cunoșteam dinainte de 1990: negare totală, judicios argumentată.
Numai că de o vreme, nu știu exact de când, director de Institut dedicat cercetărilor istorice privind Holocaustul nu mai este un specialist istoric, ci este o haimana de specialist în materialismul dialectic și alte baliverne bolșevice, leniniste, staliniste!
Am consultat CV pezevenghiului și n-am găsit nicăieri consemnat că ar fi absolvent al unei facultăți de istorie!
Firește, este vorba de hahalera care face de rușine întreg neamul evreiesc sub numele său conspirativ de Alexandru Florian. Este derbedeul care, în ultimele luni, a reușit să se impună ca individul cel mai scârbos, mai grețos, mai antipatic, de la Brucan încoace! Ba unii zic că și-a depășit cu mult modelul!...
Consider că prezența sa în fruntea Institutului numit mai sus este ilegală. Dacă cumva greșesc, aștept să mă corecteze un specialist jurist!
Până atunci, convins că mi s-a făcut o nedreptate mie sau un abuz care l-a favorizat pe infractorul mai sus numit, rog să fiu ajutat de un jurist care să formuleze corect reclamația ce urmează să o fac în justiție și / sau la Ministerul Culturii.
Ultima oară când am dat în judecată Comunitatea Evreiască din România am făcut-o de capul meu, fără să mă asiste juridic nimeni și am ratat ocazia de a câștiga un proces în care adversarii mei, eternii mei adversari de la FCER, erau cu totul descoperiți. Am greșit chemându-l în instanță și pe tartorul numit Aurel Vainer. El era principalul vinovat! Cu el aveam eu ce aveam de împărțit! Am uitat însă că are imunitate parlamentară bătrâna haită, așa că acțiunea mea s-a împotmolit de la bun început.
De data asta mă las pe mâna specialiștilor, datele problemei fiind cele de mai sus. Le mai enunț o dată:
Ministerul Culturii, ca să mă împiedice să particip la concursul pentru ocuparea postului de director la Institul Holocaustului, post pentru care m-am considerat a fi cel mai potrivit, a pus o condiție pe care eu n-o îndeplineam: studii universitare în specialitatea istorie. Această condiție însă n-o îndeplinește nici actualul director, Alexandru Florian, drept care devine evident tratamentul discriminator și abuziv care ni s-a aplicat de către Minister. Sper să pot avea dreptul la reparații de daune și morale, și materiale.
Exact - exact în ce constă ilegalitatea comisă de ministerul Culturii îl las să aprecieze pe necunoscutul bărbat care se va oferi să mă ajute. Pe față, prin angajament de avocat, sau mai discret, să nu-și compromită cariera! Numai eficient să fie!

Al dumnevoastră, stimate camarad,
Ion Coja
ioncoja13@gmail.com
6 februarie 2016