Inteviu cu Maia Sandu

marți, 29 decembrie 2015

Multumiri

Biroul Operativ Central al SCMD transmite multumiri celor peste 1600 de delegati, participanti la pichetarea Guvernului Romaniei, din ziua de 28.12.2015, dupa cum urmeaza:
  • Rezervistilor militari si politisti, membri ai filialelor SCMD si ai altor asociatii ale rezervistilor, inclusiv ANCMRR din Bucuresti si Ilfov, Constanta, Braila, Medgidia, Slobozia, Urziceni, Calarasi, Campina, Pitesti, Ploiesti, Giurgiu, Ramnicu Valcea, Targu Jiu, Buzau, Ramnicu Sarat, Bacau, Botosani, Brasov, Sibiu, Zalau, Satu Mare;
  • Familiilor cadrelor militare active;
  • Delegatilor sindicatelor din MAI, indeosebi UNIPOL, DIAMANTUL si SNPPC;
  • Reprezentantilor Aliantei Nationale Feroviare si USSCFR;
  • Delegatilor Federatiei UNIREA a pensionarilor;
  • Reprezentantilor SRR 89 si ai altor organizatii de revolutionari;
  • Delegatilor Sindicatului Tinerilor Profesori;
  • Reprezentantilor Federatiei Nationale a Muncii;
  • Reprezentantilor FRDD si ai altor ONG-uri ale tinerilor luptatori pentru democratie si afirmare nationala;
  • Reprezentantilor Pietei Universitatii 2012;
  • Reprezentantilor ligilor si asociatiilor grefierilor, diplomatilor, pilotilor si personalului navigant militar si civil;
  • Simplilor cetateni ai Capitalei, care s-au alaturat protestului.
Totodata, va adresam, tuturor, rugamintea de a prezenta prietenilor, cunoscutilor si camarazilor dvs. adevarul atat despre prezenta la pichetare (peste 1.600 nu zeci sau sute, cum informeaza presa scrisa, inca basista), cat si despre problemele votate si supuse atentiei Guvernului: salarii decente pentru toti bugetarii civili sau militari, pensii decente pentru toti pensionarii si ajutoare sociale pentru cei la limita supravietuirii, democratie reala si recunostinta reala pentru cei care s-au jertfit in numele acestei democratii. Mai presus de toate, va adresam rugamintea de a informa pe toata lumea ca noi toti am definit clar Societatea Civila si in numele acesteia am cerut Guvernului sa-si faca datoria constitutionala de reprezentant al nostru si nu al unor interese straine ori sectare. Impreuna am stabilit ca solicitam Guvernului sa ia masurile care se impun pana la 24 ianuarie 2016, cand ne vom intoarce, daca Guvernul se va mentine pe linia renuntarii la propria legitimitate, modificand sau anuland, in continuare, legile si hotararile pe care a promis sa le respecte.
Va rugam sa faceti mobilizare, inca de pe acum, pentru ca impreuna sa rezistam valului de laturi si masurilor de contracarare pe care serviciile inca basiste  si trompetele lor de presa au inceput deja sa le ia impotriva noastra.
 
In Unire sta Puterea!
La Multi Ani!
Ne revedem pe 24 ianuarie 2016!

Biroul Operativ Central al SCMD
 
Va prezentam manifestatia SCMD in imagini, prin amabilitatea camaradului nostru, col. (r) Rada Gabi.

miercuri, 23 decembrie 2015

SINDICATUL REVOLUTIONARILOR DIN ROMANIA DEC'89 se solidarizeaza cu actiunile revendicative ale S.C.M.D. din 28.12.2015



SINDICATUL REVOLUTIONARILOR DIN ROMANIA Dec.'89.
Bucuresti, str.Jean Steriadi,nr.1, Bl.G3,Sc.A,Ap.40,Etj.7,Sect.3
e-mail: hrynczuki@yahoo.com, tel.0768 133357

                 Catre,
 SNDICATUL  CADRELOR  MILITARE  DISPONIBILIZATE
 In atentia D-lui Presedinte/ Col (r) dr.Dogaru MIRCEA

Spre stiinta D-lui PRIM – MINISTRU / DACIAN CIOLOS

SINDICATUL REVOLUTIONARILOR DIN ROMANIA DEC'89 se solidarizeaza cu actiunile revendicative ale S.C.M.D. din 28.12.2015, privind recunoasterea si atribuirea unor drepturi comune ale cetatenilor la nivel national, precum si pentru anulare unor ordonante ce au facut obiectul unor discriminari fata de anumite categorii sociale si profesionale din Romania.

STIMATE  SI  ONORATE D-NL PRIM - MINISTRU, APRECIEM CU DEOSEBIT RESPECT CALITATEA D-VS. IN CONSTRUIREA  STATULUI DE DREPT, SI CU ATAT MAI MULT FATA DE RESPECTUL VALORILOR ISTORICE ALE REVOLUTIEI ROMANE – DECEMBRIE 1989.
PROIECTUL LEGISLATIV PUS IN APLICARE LA INITIATIVA GUVERNULUI PONTA, PRIN D-nl Secretar de Stat – Adrian Sanda, REPREZINTA UN GRAV PREJUDICIU LEGISLATIV LA ADRESA STATULUI DE DREPT SI IMPLICIT LA ADRESA  ISTORIEI  SI EROILOR REV. ROMANE,PRECUM SI A TUTUROR CATEGORIILOR   SOCIALE IMPLICATE IN PREVEDERILE LEGII (copii,elevi,studenti,muncitor,intelectuali,militari,etc)
IN ACEST SENS , VA RUGAM  SA  ANALIZATI  SI  SA  CONSTATATI  DIN PUNCT DE  VEDERE  LEGAL, SITUATIA  CONFUZA,  DISCRIMINATORIE  SI  ANTICONSTITUTIONALA  A  PREVEDERILOR
OG/95/2014.
ACEASTA SITUATIE A  FOST CONFIRMATA  SI  DE  CATRE COMISIA  JURIDICA  A  SENATULUI,  RESPECTIV  COMISIA  PENTRU  EGALITATE  DE  SANSE  SI  NEDISCRIMINARE DIN C. DEPUTATILOR
SINDICATUL  REVOLUTIONARILOR  DIN  ROMANIA  DECEMBRIE  1989, RESPINGE  PUNEREA  IN  APLICARE  A  OG/95/2014, DEOARECE IN APLICAREA  ACESTEIA APAR MAI MULTE ELEMENTE  DISCRIMINATORII  SI  ANTICONSTITUTIONALE LA ADRESA  UNOR  CATEGORII DE  CETATENI.



In refacerea prejudiciului si evitarea elementelor anticonstitutionale ,precum si eliminarea unor discriminari in aplicarea OG.95/2014,mentionam:

                 Elemente DISCRIMINATORII SI NECONSTITUTIONALE

1.                 Eliminarea unor categorii sociale sau socio-profesionale din categoria Luptatorilor cu „Rol Determinant”, sunt anticonstitotionale.

O.G. 95/2015 in propunerea S.S.P.R. elimina anumite categorii de oameni (cetateni, militari,politisti,muncitorii in serviciu in timpul revolutiei ).
Tocmai aceste categorii au asigurat, aparat sau ocupat, obiectivele de importanta deosebita,precum si lupta lor pana la jertfa alaturi de revolutionari pentru Victoria Revolutiei Romane Dec.'89.
Obiective de importanta deosebita: ( depozite de carburanti,depozite de  armament si munitie,aeroporturi si aerodromuri,centrale electrice,Radio si Televiziunea Romana,C.C., C.Judetene si Orasenesti, etc.

         Legiuitorul prin Legea 42/1990 si 341/2004  nu a facut discriminare la       categoriile sociale sau socio – profesionale.
    In acest context, consideram discriminatorie eliminarea unor categorii de cetateni , motiv pentru care , solicitam respingerea ca neconstitutionala a  OG.95/2014.

2.                 Eliminarea unor orase martire acolo unde nu s-au produs victime (retinuti,raniti sau ucisi) in perioada evenimentelor din Decembrie'89, pana in 22.12.1989, orele 12.09 (fuga dictatorilor), reprezinta o totala aberatie si discriminare fata de ceilalti cetateni din  orase martire la nivel national in care au  fost raniti,ucisi sau luptatori ( dupa ora 12.09) si pana la judecarea si condamnarea dictatorilor si in esenta a regimului totalitar.

Tocmai din aceste motive si realitati, legiuitorul prin legea 42/1990 si 341/2004 a stabilit in mod corect perioada 16- 25.12.1989.

Data limita de 22.12.1989, orele 12:09, referitor la  fuga lui Ceausescu, nu are relevanta , tocmai din acel moment au inceput marile confruntari la nivel national ( deoarece dictatorul a fost evacuat de catre structurile securiste , nu a fugit). Confruntarile au durat pana in 25.12.1989 si s-au inregistrat cei mai multi raniti si morti.


Cum se poat numi ranitii si mortii de dinainte de ora 12.09 fata de ranitii si mortii de dupa ora 12.09.? ( similar).
De ce au fost diferentiati luptatorii de pana la orele 12.09 fata de luptatorii de dupa 12.09. ?
                   Aceste calitati diferentiate prin promovarea OG.95/2014 sunt total discriminatorii la adresa cetatenilor, desi toti luptatorii detin calitati si merite deosebite intocmai cum le-au fost atribuite prin legea 42/1990 si 341/2004.

3.                 Stabilirea si recunoasterea in mod real si concret a perioadei 16-25.12.1989 a fost stabilita pe baza rapoartelor de cercetare a evenimentelor emise de parchet, precum si a deciziilor CEDO ( dovzi si inscrisur istorice,.marturii,ilustrate,inregistrari ) privind dosarul Revolutiei Romane, act istoric deosebit si insemnat in instaurarea unor valori libere si democratice ale Poporului Roman.
Solicitam:

.In vederea eliminarii unor elemente discriminatorii si anticonstitutionale la adresa unor categorii de cetateni privind aplicarea unor calitati si drepturi pentru luptatori ai Rev. Romane Dec.89, Sindicatul Revolutionarilor din Romania Dec.'89, solicita respingerea OG.95/2014, considerando discriminatorie si anticonstitutionala.
Armonizarea legii sa se faca in raport de adevarul istoric, prin aprofundarea documentelor privind Rev. Romana din Dec.'89,respectiv cu deciziile CEDO pronuntate in legatura cu R.R.Dec.'89.
Aceasta masura are ca efect respectul si gratitudinea reparatorie fata de eroii – martiri si luptatori, precum si cinstirea urmasilor acesteia.

          Cu deosebita consideratie

23.12.2015                                          Presedinte S.R.R.D-'89
                                                             IONEL HRYNCZUK        




 
                                                        

Solicitarile SCMD si CNSC care vor fi depuse la Guvern, cu ocazia manifestatiei de luni, 28.12.2015

            Catre,
GUVERNUL ROMANIEI
 
In atentia:      Domnului Prim ministru Dacian CIOLOŞ
Subiect:         Solicitarile SCMD si CNSC

DOMNULE PRIM MINISTRU,

In baza angajamentului asumat de Guvernul dvs. de a nu modifica legile promulgate si masurile cu caracter social reparatoriu, luate de Guvernul precedent, va solicitam urmatoarele:
1.Anularea Art. 40 din OUG nr 57/2015, neconstitutional introdus si care cuprinde in fapt textul unei neconstitutionale OUG de modificare a Legii 223/2015. Plafonarea pensiilor militare de stat se va putea face prin Ordinul comun de aplicare, care sa prevada ca venit total brut, caruia i se va aplica procentul de 80%, suma veniturilor supuse la vremea respectiva impozitarii;
2.Trimiterea la 01.02.2016, catre Parlament, spre dezbatere si adoptare a Proiectului Legii unice a salarizarii, asa cum a fost conceput.;
3.Acordarea, cu data de 01.01.2016, a salariului minim pe economie de 1200 lei. Mediul privat real, cel care nu scoate profit din exploatarea resurselor si mijloacelor statutului va putea reactiona oferind mai mult, in baza principiului liberei concurente;
4.Acordarea in luna ianuarie 2016 a celei de-a 13-a pensii, promisa pentru luna decembrie 2015, pensionarilor cu venituri minime;
5.Amendarea Legii 263/2010 in sensul luarii in calcul a procentului de 45% din venitul mediu pe economie si a necesitatilor "cosului zilnic".
6.Eliminarea aprecierilor insultatoare la adresa revolutionarilor, militarilor si politistilor din OUG nr 95/2014. Reiterarea principiilor din Legea Recunostintei, renuntarea la aberanta categorie inventata a "persoanelor cu rol determinant" si extinderea platii indemnizatiilor de la 2800 de persoane la 6.000 persoane, conform Legii 341/2004, in procentajul legal stabilit.
                                                                    
Cu speranta ca veti intelege sa negociati cu Societatea Civila organizata, in spiritul principiilor democratiei europene,

p. CNSC,
PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. DOGARU MIRCEA

joi, 17 decembrie 2015

NOTA
IN ATENTIA FILIALELOR SCMD, A ONG-urilor MILITARE, A SINDICATELOR SI ONG-urilor ALIATE (CNSC)

Doamnelor si domnilor,
In vederea negocierii la Primaria Generala a spatiului din Piata Victoriei alocat manifestatiilor organizate de SCMD impotriva masurilor de austeritate nejustificate luate de guvernul Ciolos, in zilele de 28-30 decembrie a.c. va rugam sa ne transmiteti, pana pe 24 decembrie a.c., numarul de delegati participanti din partea dvs. si, in situatia in care veniti cu autocare si microbuze, precizarile necesare pentru asigurarea parcarii pe Soseaua Kiseleff.
In ceea ce-i priveste pe rezervistii nehotarati, ii rugam sa verifice aritmetic daca 65% din 500 de grame reprezinta mai mult decat 80% dintr-un kilogram. De asemenea va transmitem rugamintea de a “aprecia” la valoarea reala laturile pe care le arunca asupra SCMD si conducerii sale, gansacii sasaitori care au dezonorat decenii uniforma de militar si politist, castigandu-si galoanele, titlurile universitare si gradele masonice, prin spalatul cu limba a timpanelor puternicilor zilei, deschisul usii cu piciorul si cataratul pe meritele altora.
Va asteptam pe 28 decembrie a.c. la orele 10.00 in Piata Victoriei.

Honor et Patria! Vae Victis!

Biroul Operativ Central al S.C.M.D.

marți, 15 decembrie 2015

RESPINGAND BUGETUL DE AUSTERITATE, TRANTITI GUVERNUL !
-         Parlamentarilor Romaniei, indiferent de culoare politica –

Doamnelor si domnilor senatori si deputati,
Va informez prin prezenta ca ieri, 14.12.2015, s-a produs primul din preconizata noua serie de decese in randul rezervistilor. La aflarea vestii modificarii neconstitutionale, prin Art. 36 din OUG nr. 57/2015, a Legii Pensiilor Militare de Stat, a incetat din viata, in urma unui dublu infarct, la numai 61 de ani, Mr. (r.) Ghiulai Grigore, membru al SCMD, Filiala 1 Pitesti. Dumnezeu sa-l odihneasca! Si aceasta pentru ca permiteti guvernului de marionete Soros sa-si incalce partea din contractul care le-a asigurat legitimarea – respectarea si aplicarea intocmai a legilor votate de dvs. si deja promulgate.

Doamnelor si domnilor senatori si deputati,
De peste un an de zile se desfasoara impotriva dvs., extern orchestrat, un razboi psihologic si de imagine fara precedent, similar doar celui declansat impotriva militarilor si politistilor de regimul Basescu-Boc in 2009. Sunteti prezentati in bloc drept incapabili, corupti, manati doar de interese personale, lacomi etc. scopul fiind ca, dupa “Guvernul meu” sa vina si “Parlamentul meu”. Evident nu al lui Iohannis ci al lui George Soros, cel care uraste Romania de cand s-a nascut.
Situatia fiind extrem de grava, pentru ca se vizeaza prin functionarii cu manecute adusi de la Bruxelles, nu numai stoparea cresterii economice si relaxarii fiscale a Romaniei ci, in fapt, dezagregarea noastra ca tara si ca natiune. Este motivul pentru care ne adresam dvs. cu rugamintea de a lasa la o parte ambitiile si neintelegerile politicianiste si de a reactiona toti, unitar, conform Art. 61 Al. 1 al Constitutiei ca “organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii”.

Doamnelor si domnilor senatori si deputati,
Ati legitimat prin vot, din ratiuni care ne scapa, o abjecta lovitura de stat si un guvern neales de nimeni si nereprezentand pe nimeni in interiorul tarii, cu asumata conditie ca acesta sa finalizeze hotararile si legile initiate de guvernul anterior si sa aplice intocmai legile reparatorii deja promulgate. Or, guvernatorul Ciolos a refuzat Legea salarizarii unice care trebuia sa se aplice din ianuarie 2016, marirea salariului minim pe economie, a 13-a pensie pentru nevoiasi, si, ceea ce este mai grav anuntand nejustificat un program de austeritate si-a batut joc de militari si politisti, distrugand practic Legea nr. 223/2015, o lege organica promulgata in luna iulie, printr-o intreaga ordonanta de urgenta, strecurata in mod ticalos si necunstitutional ca articol (36) in OUG nr. 57/2015 privind ... salarizarea.
Ca dovada a faptului ca ati inteles situatia, cu alte cuvinte ce ni se pregateste si noua, “stupid people” si dvs., va rugam sa respingeti ca neconstitutional Art. 36 al respectivei ordonante, sa constatati pierderea legitimitatii de catre guvern si sa scapati Romania de gravul pericol care o pandeste. RESPINGETI BUGETUL DE AUSTERITATE PENTRU A PRABUSI GUVERNUL SI A PROMOVA PROIECTUL DE BUGET ANTERIOR!

Doamnelor si domnilor senatori si deputati,
Puteti conveni un guvern de uniune nationala care sa gestioneze aplicarea legilor si hotararilor reparatorii ale guvernului Ponta ca si alegerile, PSD, PNL, ALDE si UNPR urmand sa asigure portofoliile de ministri si secretari de stat proportional, conform vointei nationale, constitutional exprimata in 2012.
In situatia in care veti avea curajul de a va face datoria fata de natiune si a va redobandi demnitatea in ochii corpului electoral, vom transmite tuturor partenerilor societatii civile organizate care este adevarata societate civila, indemnul de a face zid in jurul Parlamentului si a respinge orice noua actiune destabilizatoare externa, desfasurata cu sprijinul tradatorilor si manipulatilor interni.

NU OUG nr. 57/2015! NU bugetului de austeritate! NU suprematiei FMI si a celorlalti asasini economici!

Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele S.C.M.D.,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 9 decembrie 2015

LEGEA SINDICATELOR
-         In atentia tuturor membrilor S.C.M.D. si ai sindicatelor partenere din C.N.S.C. –
Doamnelor si domnilor,
Va informam prin prezenta ca Proiectul Legii sindicatelor, asa cum am propus noi, a fost inregistrat de domnul senator Ioan GHISE in data de 8 decembrie a.c., la Biroul Permanent al Senatului cu numarul B 673/2015.
Va transmitem rugamintea de a ne adresa cu totii, din nou, tuturor senatorilor si deputatilor care ne reprezinta, indiferent de culoare politica, pentru sustinerea acestui proiect legislativ care ridica miscarea sindicala romaneasca la nivel european.
Cu stima,
Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

sâmbătă, 5 decembrie 2015

Scrisoare deschisa Ministrului Apararii Nationale


       SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
Secretariatul General
Sediul administrativ: Bucuresti, Str. Bogota nr.6, Sector 1,
 Telefon:  0736.601.020 ; 0736.600.961
 Nr. 1111 din 05.12.2015



SCRISOARE DESCHISA

DOMNULUI MIHNEA MOTOC
MINISTRUL APARARII NATIONALE


Domnule Ministru,

Cunoscand performantele dumneavoastra in ceea ce priveste apararea intereselor Romaniei, in calitatea pe care ati avut-o de sef al misiunii diplomatice la Londra, apelam la dvs., bizuindu-ne pe inteligenta, curajul si abilitatea diplomatica de care ati dat dovada, pentru a interveni intr-o chestiune extrem de periculoasa, susceptibila de a periclita, nu numai viitorul nostru, ci si al Tarii.

Guvernul din care faceti parte si-a dobandit legitimitatea in Parlament prin asumarea, integrala a legilor si masurilor reparatorii promise in urma cu 5 ani tuturor categoriilor socio-profesionale si de varsta, de Guvernul USL si luate, in extremis, abia anul acesta. Or, la nici doua saptamani de cand a fost instalat la putere, prost sfatuit, domnul Ciolos a amanat, sine die, Legea Sistemului Unic de Salarizare, chestiune care-i afecteaza grav, in ceea ce ne priveste, si pe militarii angajati pe baza de contract si pe agentii de politie. Mai mult, a refuzat marirea salariului minim al 1200 lei. In ciuda asteptarilor, nici un salariat nu a iesit in strada ! Acelasi guvern a anulat a XIII-a pensie pentru pensionarii aflati la limita supravietuirii si prezinta, drept « marire », restanta indexare cu rata inflatiei. Si, in ciuda asteptarilor, nici un pensionar nu a iesit in strada ! Acelasi guvern, pastrand secretari de stat deocheati, se pregateste sa implementeze criminala OUG 95/2014, care ii desfiinteaza pe revolutionari si aduce grave prejudicii militarilor si politistilor. Totodata, suntem informati ca se pregateste, pentru miercuri, 09.12.2015, o H.G. prin care guvernul va distruge, practic, Legea pensiilor militare de stat, déjà promulgata ca Legea nr.223/2015.
Avem suspiciunea rezonabila ca forte externe adverse si grupuri infractionale interne din sfera politicii urmaresc relansarea miscarilor sociale pana la dezagregarea Romaniei, stiindu-se precis, ca noi, rezervistii si politistii nu vom suporta ofensa si vom iesi in strada, de data aceasta sustinuti si de activi, ca scanteia care va aprinde incendiul national. Una este sa fie manipulate mase de tineri, care vor doar sa fie bine si tot romanul sa prospere si alta este sa iasa in strada forte organizate, profesioniste, care nu mai au ce pierde. Pentru ca umilinta si bataia de joc la care am fost supusi in perioada 2009 – 2013, ne-au obligat sa ne organizam si sa ne asumam, constitutional (Art.118, Al.1), apararea democratiei.
Domnule Ministru,
Declarand ca aparam interesele tuturor categoriilor sociale si de varsta din Romania, fapt demonstrat in ultimii ani, va raportam ca, dupa o agresiune psihologica si imagologica fara precedent, legile basiste (119 si 263/2010) ne-au transformat, pe noi, rezervistii din Armata, Interne si Servicii in balast social, luandu-ne, retroactiv, nu numai toate drepturile, ci si gradele militare. Invangand in Justitie (ICCJ – 7 ianuarie 2011) am fost supusi unei perverse  OUG1/2011, care a adus in sistemul nostru grave dezechilibre, prin stimularea lacomiei, slugarniciei si ticalosiei uscaturilor noastre, uscaturi pe care si noi, ca parte a societatii romanesti, le avem. Cei vinovati fata de camarazi s-au impotrivit si se impotrivesc, din interese meschine, personale, actului de dreptate numit Legea nr.223/2015, care reaseaza lucrurile in matca lor fireasca, redandu-ne demnitate de rezervisti. La legea in cauza s-a lucrat 3 ani si a trecut prin Parlament, fara voturi impotriva,  fiind declarata, insa, din nefericire, aplicabila doar din 1 ianuarie 2016. Nu are nevoie de norme (cum sunteti mintit) decat in ceea ce priveste restituirea sumelor, abuziv, retinute (Art.121). Are nevoie doar de un ordin comun al sefilor celor trei structuri ale sistemului doar pentru aplicarea stricta a prevederilor Art.60, Al.4 (actualizarea pensiilor) si Art.62, Al.3 (metodologia intocmirii dosarului pentru viitorii pensionari). Are si un prag de limitare al cuantumurilor, deci nimic din ceea ce va raporteza pseudospecialistii juristi si finantisti ai MApN nu este adevarat. Vor, doar, sa-si apere pielea pentru a nu plati ticalosiile comise, din ordin politic, asupra camarazilor lor, in trecut, ori sa-si pastreze functiile, dobandite politic, in noul constext. Acestia fiind principalele unelte manevrate de cei ce doresc bulversarea sistemului si a Tarii, va transmitem rugamintea demiterii imediate a secretarului de stat civil si politic si a sefilor militari de Directii, vinovati de aceasta initiativa anticonstitutionala, de desfiintare a unei legi organice aprobata de Parlament si promulgata de presedinte, printr-o ilegala ordonanta care sa-i afecteze fondul.
Domnule Ministru,
Patru ani de lupta impotriva regimului criminal de dictatura basista ne-au costat, potrivit datelor obtinute de la guvern, vietile a peste 32.000 de camarazi, care au murit protestand (cazul Irimia de la Ploiesti), citind zecile de decizii care se bateau cap in cap (cazul fostului sef al SMG si membru al Comitetului NATO, gl. Mihai Popescu), spanzurandu-se (cazul Breban de la Satu Mare) sau autoincendiindu-se in fata Cotrocenilor (cazul Petre Morjan). Pe revolutionari i-au costat peste 3.100 de victime, iar in randul pensionarilor civili, mortii se numara cu zecile de mii, pentru ca Basescu si Boc au stabilit ca pensionarii nu au voie sa traiasca decat cel mult 6 ani dupa incetarea activitatii, urmand «sa paraseasca, pe cale naturala, sistemul ».
Domnule Ministru,
 Se stie ca noi, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, am organizat Societatea Civila reala in cadrul CNSC si am provocat, prin manifestatii de strada, caderea a doua guverne. Probabil ca asta se urmareste, printr-o initiativa ticaloasa, luata prin manipularea ministrilor actualului guvern care sunt rupti de realitatea romaneasca de ani de zile.
Sincer, nu am vrea  sa mai auzim, pe strazile Bucurestilor, indemnul anilor 2010 – 2012 : «Mai bine un sfarsit cu groaza / Decat o groaza fara de sfarsit! ». Si nici bilingvul « Nu, nu , niciodata ! / Nem, nem soha ! « , adresat uneltelor unguresti ale dezagregarii Romaniei, in egala masura incitate astazi, ca si noi, de interese ostile libertatii si existentei natiunii romane. In situatia in care, insa, noua manipulare va reusi si vor fi loviti, din nou, rezervistii, nici Dumnezeu nu va mai putea opri scanteia care va aprinde un incendiu, intr-adevar ….., colectiv !

Cu profund respect, bazandu-ma pe experienta dvs. profesionala, inteligenta, diplomatia si rapiditatea dvs. de reactie,
Am onoarea sa va salut,

Presedintele SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Honor et Patria! Vae Victis!

Bucuresti, 05 decembrie 2015