miercuri, 27 mai 2015

CSM a dat curs plangerilor SCMD


Primele masuri ale Consiliului Superior al Magistraturii impotriva magistratilor care si-au permis sa insulte, nemotivat, reprezentantii SCMD in procese, dand solutiiin dispretul legii si stabilind amenzi pentru SCMD si membrilor sai pentru ca au indraznit sa-si sustina drepturile legitime in instanta.


luni, 25 mai 2015

INIVTATIE - MANIFEST


INVITATIE – MANIFEST
PENTRU
ADUNAREA GENERALA POPULARA A PENSIONARILOR
Piata Victoriei - joi, 11 iunie 2015, ora 10.00
- In atentia tuturor membrilor CNSC –

Doamnelor si domnilor presedinti de federatii sindicale, sindicate, uniuni, asociatii, fundatii,

Va transmit, alaturat, Manifestul– Invitatie, lansat de aliatul nostru, dl. Dumitru COJANU, presedintele Federatiei Nationale “Unirea” a Pensionarilor din Romania.

Dupa trei ani de asteptari, in replica fata de neonorarea de catre Guvern a promisiunilor facute in 2012, prin semnarea Contractului Social, de reparare a nedreptatilor comise de criminalul regim Basescu-Boc, aliatii nostri pensionari civili vor organiza o mare adunare populara in Piata Victoriei, joi 11 iunie a.c., la care ii vor invita, pentru explicatii, pe presedintele Romaniei, fost lider PNL, pe premierul Romaniei si presedinte PSD, pe presedintele PC, ca al treilea component al conducerii fostului USL, dar si unii ministri de resort (Munca, Finante, Justitie).

Solicitarea aliatilor nostri pensionari civili este de a sprijini mobilizarea la actiune prin popularizarea acesteia si de a participa si dvs. cu delegatii. Reamintesc faptul ca sindicalistii pensionari civili ai Federatiei “Unirea” si dl. Cojanu personal au fost in primele randuri la toate manifestatiile antibasiste organizate de noi in perioada 2010- 2012, initiind la randul lor si alte manifestatii de protest.

Va transmit si personal rugamintea de reprezenta structurile dvs. la aceasta manifestatie, ca semn de revitalizare a actiunii civice a CNSC.

Cu stima,
Presedintele SCMD,

Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Raspunsul Avocatului Poporului la petitiile 2504 si 2544 din februarie 2015

miercuri, 20 mai 2015

Fundatia ICAR acorda asistenta materiala pentru solicitanti de azil

Beneficiari ai serviciilor oferite de Fundatia ICAR

Fundatia ICAR anunta lansarea proiectului ”Contributie la standardul de viata al solicitantilor de azil din Romania”, ce se va derula in perioada mai – iunie 2015. Scopul acestui proiect este acela de a imbunatati calitatea vietii persoanelor care se vad nevoite sa-si paraseasca tara pentru a-si salva vietile si ajung pe teritoriul Romaniei.

Proiectul este finantat prin Programul General “Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii” al Uniunii Europene, gestionat in Romania de Ministerul Afacerilor Interne – Directia Schengen, ca Autoritate Responsabila, si Inspectoratul General pentru Imigrari, ca Autoritate Contractanta.
Principalele activitati ale proiectului constau in selectia, achizitia si alcatuirea de pachete cu produse de baza pentru grupul tinta, asistenta materiala specifica (distribuirea pachetelor) catre solicitantii de azil din Bucuresti, Galati, Giurgiu, Radauti, Somcuta Mare si Timisoara. 
Fundatia ICAR va implementa proiectul prin intermediul echipei sale formate din: expert achizitii, lucratori sociali in centrele de primire ale IGI, responsabil financiar si coordonator de proiect.
Obiectivul general al proiectului este de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii solicitantilor de azil prin acordarea unei asistente materiale adaptate nevoilor lor.
Grupul tinta al proiectului este reprezentat de solicitantii de azil (definiti conform art. 2 b din legea nr. 122/2006 si art. 6 c din Decizia 573/2007/CE) din Bucuresti, Galati, Giurgiu, Radauti, Somcuta Mare si Timisoara, ce locuiesc in centrele regionale de cazare si proceduri, precum si de aceia dintre ei care locuiesc in afara acestor centre.O atentie speciala in cadrul proiectului se va acorda persoanelor vulnerabile din randul solicitantilor de azil deja identificati de catre autoritatile responsabile de la nivelul centrelor IGI sau de catre organizaţiile neguvernamentale care isi desfasoara activitatea in aceste centre. Din aceasta categorie enumeram: minorii neinsotiti, familiile monoparentale, persoanele varstnice, bolnavii cronici sau cu boli incurabile, persoane cu dizabilitati, victime ale torturii si ale altor tratamente sau pedepse crude, inumane sau degradante, victime ale traumelor sau violentelor severe.
Principalele activitati ale proiectului constau in selectia, achizitia si alcatuirea de pachete cu produse de baza pentru grupul tinta, asistenta materiala specifica (distribuirea pachetelor) catre solicitantii de azil din Bucuresti, Galati, Giurgiu, Radauti, Somcuta Mare si Timisoara, promovarea si asigurarea vizibilitatii proiectului.
Prin activitatile propuse de asistenta sociala si sprijin material direct pentru grupul tinta, proiectul raspunde obiectivului Actiunii 2 – Asistenta sociala pentru solicitantii de azil din Romania din cadrul Programul anual 2013 al Fondului European pentru Refugiati, care urmareste ”asigurarea asistentei sociale necesare solicitantilor de azil, cu accent deosebit pe nevoile specifice ale cazurilor vulnerabile”.Astfel, in perioada de desfasurare a proiectului, solicitantilor de azil de pe teritoriul Romaniei le vor fi asigurate: pachete de instalare la momentul depunerii cererii de azil, pachete de asistenta materiala pentru acoperirea nevoilor de baza, precum si pachete de alimente pentru solicitanti de azil pe parcursul transferarii intre Centrele IGI.
Despre Fundatia ICAR
Fundatia ICAR este prima si singura organizatie din Romania care realizeaza un program complex de reabilitare ce se adreseaza victimelor abuzurilor grave ale drepturilor omului. ICAR este o organizatie care oferă de peste 20 de ani asistenta specializata (medicala, psihologica, sociala, juridica) persoanelor vulnerabile, cetateni romani sau straini (solicitanti de azil, refugiati, migranti). Echipa multidisciplinară a Fundatiei ICAR cuprinde specialisti cu inalta pregatire si experienta indelungata in lucrul cu persoane traumatizate, in acordarea de servicii adaptate cultural, atat pentru adulti, cat si pentru copii.
Camelia Doru - Director

miercuri, 13 mai 2015

Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri că intenționează ca Guvernul să adopte săptămâna viitoare o ordonanță de urgență prin care să interzică pe termen limitat exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată.


Potrivit premierului, Guvernul ar fi adoptat un asemenea act normativ încă din ședința de miercuri, însă reprezentanții Ministerului Justiției nu au reușit să găsească o soluție din punctul de vedere legal pentru adoptarea ordonanței.
"Am întârziat ședința de guvern deoarece am solicitat de aseară doamnei ministru Gavrilescu și, sigur, cu Departamentul pentru Relații Europene și cu Justiția să adoptăm o OUG prin care să interzicem pe un termen limitat exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată. Din păcate, înțeleg că Justiția încă nu ați găsit soluția. (...) La dvs s-a blocat. Vreau să vă rog până săptămâna viitoare să găsiți o soluție sau vă găsiți toți de la Justiție ceva de lucru. Înțeleg că trebuie să respectăm toate obligațiile noastre, dar toate obligațiile pe care le avem pe plan european nu sunt împotriva intereselor României. Și dvs trebuie să respectați interesele României. Până săptămâna viitoare, vreau să veniți cu soluția legislativă temporară până când avem o soluție pe termen lung. Dar cred că dacă vă puneți mintea la contribuție, treceți peste 'nu-ul' tradițional și găsiți o soluție", a spus Ponta în ședința Guvernului.
Premierul a mulțumit Senatului pentru readoptarea Codului silvic și a precizat că în continuare Executivul își menține punctul de vedere exprimat până acum.
"30% pentru o singură companie este foarte mult și cred că nu trebuie să renunțăm la acest prag și sper doar că toți colegii parlamentari, inclusiv cei de la PNL — cei care s-au bătut și se bat pentru interesele unei companii private—, să înțeleagă că toți trebuie să servim interesul public național, și nu interesele unei companii private", a afirmat Ponta.
Prim-ministrul a mai anunțat că săptămâna viitoare, când Codul silvic se va afla la votul final la Camera Deputaților, va merge împreună cu miniștrii deputați să voteze această lege.
AGERPRES/(A — autor: Doroteea Purcărea, editor: Antonia Niță)

luni, 11 mai 2015

A treia ediţie a forumului EUROSFAT va avea loc în data de vineri, 29 mai 2015 la Palatul Parlamentului în Bucureşti

EUROSFAT este forumul anual de dezbateri europene ce are loc în România începând cu anul 2013. Scopul evenimentului este de a aduce împreună politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri, experţi și cetățeni pentru a dezbate asupra celor mai importante teme de pe agenda europeană, astfel facilitând poziţionarea actorilor români în cadrul UE.

A treia ediţie a forumului EUROSFAT va avea loc în data de vineri, 29 mai 2015 la Palatul Parlamentului în Bucureşti. Acesta va include o plenara de deschidere şi două serii paralele de dezbateri care se vor desfăşura pe întreaga durată a zilei.

Tema centrală a EUROSFAT 2015 va fi axată pe relațiile externe ale UE şi rolul României în cadrul noului context geopolitic regional şi global. Prin urmare, o parte din dezbaterile şi conferinţele din cadrul forumului se vor concentra pe teme precum strategia de securitate a UE, politica de vecinătate, perspectivele de extindere sau relaţiile cu Rusia. În plus, vor avea loc dezbateri asupra altor teme strategice pentru România şi Uniunea Europeană precum politica de securitate energetică, situația democrației şi a statului de drept în România, dar şi politicile de integrare pentru romi. Forumul, desfăşurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, este organizat în parteneriat cu Centrul Român de Politici Europene şi alte organizaţii ale societăţii civile şi instituţii publice din România şi din UE iar printre invitaţi se vor număra oficiali europeni, membri ai Parlamentului European şi ai Parlamentului României, experţi din România şi alte state membre, reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului de afaceri precum şi cetăţeni interesaţi.

EUROSFAT 2015 este organizat de Europuls.ro şi Romanian Center for European Policies (CRPE) sub înaltul patronaj al European Parliament, iar printre partenerii forumului se numără Friedrich-Ebert-Stiftung Romania, Fundaţia Konrad Adenauer - Rule of Law Program South East Europe, Konrad-Adenauer-Stiftung, Embassy of the Netherlands in Romania, Irish Embassy Bucharest, Aspen Institute Romania, Jacques Delors Institute, Black Sea Trust for Regional Cooperation, Assp Ub, Contributors, RFI Romania


Pentru mai multe detalii:
www.eurosfat.ro