Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

joi, 20 august 2015

MILITARII SI LEGEA PENSIILOR

SPRIJIN PENTRU REVENDICARILE SALARIALE ALE MILITARILOR PROFESIONISTI
-         IN ATENTIA INTREGII MASS-MEDIA –

Doamnelor si domnilor jurnalisti,
Va inaintam prin prezenta Setul de propuneri pentru imbunatatirea activitatilor profesionale si protectia socio-profesionala a militarilor profesionisti” inaintat, in data de 18 august 2015, conducerii M.Ap.N. de catre Liga Militarilor Profesionisti, atragandu-va respectuos atentia ca nu este vorba despre o cerere similara celor care, vazand succesul medicilor, forteaza nota.
In fapt, dependent sau nu de promulgarea Codului fiscal, dar in mod cert de bugetul pe anul 2016, proiectul noii Legi a sistemului unic de salarizare a bugetarilor, prevedea cresteri substantiale pentru toate categoriile de salariati. Amanarea aduce profit politic actualei majoritati parlamentare, guvernul putandu-si atrage de partea sa, una cate una, toate categoriile socio-profesionale prin ordonante de urgenta, bugetarii blestemandu-i pe P.D.L.-istii vopsiti in liberali, pentru opozitie.
In ceea ce ne priveste, sustinand cererile politistilor, care vor salarii cu 70% mai mari, atragem atentia ca, la tregerea in rezerva, prin lege, politistii redevin militari si ca sistemul este unic (Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala). Prin urmare, orice modificare facuta la politisti va trebui sa-i aiba in vedere in egala masura si pe jandarmi, pe lucratorii I.S.U., cadrele M.Ap.N. si lucratorii din serviciile speciale.
La discutiile avute in ianuarie a.c. pe tema Legii pensiilor militare de stat, am atras atentia ministrilor de resort ca si pentru salarizarea sistemului militar trebuie sa aiba, ori o lege separata, ori, daca nu mai este timp, un capitol special in legea unica. Pentru ca numai un idiot stahanovist al anilor de inceput ai Kominternului, poate pune pe acelasi plan un om care lucreaza 8 ore si este platit suplimentar pentru a 9-a cu unul care este in serviciu 24 de ore din 24 de ore. Ne mai luand in considerare faptul ca al doilea are inclusa in salariu plata sangelui, adica riscul de a muri sau a fi schilodit in exercitarea obligatiilor.
Revenind la „militarii profesionisti”, fata de acestia mass-media din Romania au o obligatie morala.

Doamnelor si domnilor jurnalisti,
Cu o superba inconstienta, bucurandu-va si anuntand cotidian „cate zile AMR” pana la desfiintarea stagiului militar obligatoriu, ati sustinut entuziast, criminala Lege 395/2005, care a lichidat principiul ce a mentinut in viata natiunea acestui pamant timp de patru milenii si a legitimat organizarea statala – obligatia fiecarui cetatean, intreg la trup si la minte, de a ridica armele pentru apararea Tarii. Asasinii neamului romanesc ne-au redus armata de la 320.000 de oameni in 1989 la sub o cincime, in conditiile in care, raportul acceptat de NATO, este de 1/10. Cu 9 milioane de locuitori, Grecia are sub arme 180.000 de cetateni. La peste dublu populatie, Romania are de 4 ori mai putin. De ce? Pentru ca sutele de mii de terenuri de instructie si constructiile unitatilor parasite au ajuns o marfa adjudecata de straini. Si nu va intereseaza! Pentru ca industria de aparare care avea 240.000 de lucratori specializati, mai are astazi cca. 12.000. Pentru ca armata, care, din comertul cu arme si munitii si munca la obiective strategice (De ce ati aplaudat desfiintarea D.L.E.N.-ului? Ca sa pierdem economic si militar Bratul Chilia, prin sabordarea de catre rusi a navelor Rostock si Aura?) contribuia la bugetul statului cu 2-4 miliarde USD/an sa ajunga astazi bugetivora! Pentru ca in locul avioanelor noastre sa nu luam nici macar stifturi F-22 ci iesitele din uz, inca din 2012, F-16! Pentru ca, in locul navelor noastre, sa cumparam epave date la casat, din care una mai pluteste numai pentru ca cealalta a fost destinata, de la inceput, drept rezerva de piese de schimb!...
Ati salutat Legea nr. 395/2005, care suspenda la pace stagiul militar obligatoriu cu 1 ianuarie 2007, fara sa va ganditi ca ii obligati pe toti tinerii Romaniei, care au implinit 18 ani dupa aceasta data, sa devina carne de tun in situatie de razboi si condamnati penal in situatie de mobilizare! Pentru ca legea nu desfiinteaza stagiul militar obligatoriu ci il suspenda la pace, tinerii fiind obligati, sub amenintare penala, de o lege pe care nu o cunosc, sa se prezinte singuri la implinirea varstei la Centrul militar pentru a fi luati in evidenta, sa imbrace in 24 de ore uniforma, chiar daca sunt ospatari in Tara de Foc sau hamali la Sidney, ca sa moara in primele secunde, intrucat nu mai au nici cea mai mica instructie (nici macar ca elevi). Dar v-ati bucurat si ati salutat, ca trecem la armata de „profesionisti”, de parca la Tapae, Vaslui, Calugareni, Marasesti, Stalingrad sau Oarba de Mures, ar fi luptat amatori! Sau „amatori” ar fi cei care au salvat natiunea romana si Romania de la dezintegrare, in decembrie 1989, si pe care va pregatiti sa-i „lichidati” astazi aplaudand criminala si antinationala OUG nr. 95/2014, pe cale de a fi votata ca lege. Si asa, ati permis o ilegalitate, admitand degradarea sergentilor angajati pe baza de contract si transformarea lor, dupa ce si-au varsat sangele prin spatiul ex-iugoslav, Angola, Afganistan sau aiurea, in caporali.
La vremea respectiva, noi am cerut ca, daca vreti „mercenari”, adica profesionisti, trebuie sa ii dotati si sa-i instruiti la nivelul Legiunii Straine sau trupelor SEAL. Dar mai ales sa-i platiti la standarde NATO. Nu sa-i indopati cu lozinci si sa-i trimite-ti sa moara aiurea pentru apararea proprietatilor lui alde Videanu, Berceanu, Basescu, etc. sau pentru interesele mafiei energetice internationale.
Anul cand primii angajati pe baza de contract, selectati evident din tinerii care isi satisfacusera propagandistic – hulitul stagiu militar obligatoriu, implineau 40 de ani si erau disponibilizati, a coincis, din fericire pentru ei, cu anul 2009 al intrarii in lupta pentru drepturile militarilor, a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD). Uluiti am constatat atunci ca cei care isi lasasera timp de 20 de ani oasele sub steagurile Romaniei, ONU si apoi NATO, pe meleaguri straine, nici macar nu erau considerati, prin lege, militari. Ca erau aruncati pe piata muncii la 40 de ani, fara nici un drept, nu de pensie dar nici macar de ajutor de somaj, si trimisi sa se angajeze. Cand piata de bodiguarzi era suprasaturata, cine Dumnezeu sa-i angajeze, ca specialisti in deminari sau lunetisti... Bercea Mondialu? Ca urmare a luptei SCMD, li s-a recunosut in 2010, dreptul de a ramane in serviciu pana la 45 de ani. Dar acest drept a fost anulat de legile Boc-Basescu nr. 119 si 263/2010, care au ridicat stacheta pensiei anticipate la 50 de ani. Astazi s-a ajuns la 55 de ani dar, din fericire, tot SCMD a produs rezolvarea situatiei lor, odata cu a noastra, prin Legea pensiilor militare de stat, recent promulgata. A ramas implinirea de catre Victor Ponta a promisiunilor legate de reangajarea celor 12.000 de jandarmi si pompieri, dati afara de „branconierul” Igas, in iarna 2011/2012. Toti tineri, toti pregatiti, toti in aceeasi situatie, fie ca sunt de la M.A.I. fie de la M.Ap.N. Constatand ca am ajuns de rasul curcilor cu unitatile militare, cate au mai ramas si depozitele de armament si munitie pazite de bodiguarzi, noi am propus largirea structurii de paza si protectie a M.A.I. care sa-i cuprinda in acest scop pe toti disponibilizatii tineri si fara drept de pensie, si de la Armata si de la Interne.
Cat despre cei care au ramas in serviciu, gata sa moara in slujba intereselor noului val de marxisti, botezati „globalisti”, ai ideologului Dugan, oriunde pe planeta, ca militari profesionisti, sau gata sa urmareasca pe biciclete infractorii in Mercedes, desemnati de biroul de la DNA al sotiei domnului Dugan, doamna Victoria Nuland, ni se pare aberant sa continuam sa le cerem sa-si riste vietile si situatia familiilor lor, pentru salariul minim pe economie.
Pe cale de consecinta, doamnelor si domnilor jurnalisti, transmitandu-va cererile legitime si de mult bun simt ale L.M.P., adresate domnului ministru Mircea Dusa, ne facem datoria de sindicalisti, atragandu-va atentia ca vom milita, tocmai ca oameni patiti si cu destula experienta, pentru ca toti camarazii nostrii activi, fie de la Armata, fie de la Interne, fie de la servicii, care isi pun viata chezas, unor interese NATO si supra-NATO, sa fie salarizati la standarde NATO. Sustinem, asadar, propunerea legitima a sindicatelor din M.A.I., extinsa insa la intregul sistem: pentru privatiunile indurate si riscurile asumate, toti bugetarii din domeniul Aparare, Ordine publica si Siguranta nationala, fie militari fie civili, sa primeasca, prin noua lege a salarizarii, salarii compatibile cu statutul Romaniei de membru NATO.
Cu stima,
Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu