Inteviu cu Maia Sandu

luni, 22 decembrie 2014

ORI STRANGEM RANDURILE, ORI …..


ORI STRANGEM RANDURILE, ORI …..

- In atentia tuturor membrilor si aliatilor SCMD –


Doamnelor si domnilor,

Circul electoral s-a terminat cu victoria serviciilor ruso-germane si a complicilor din interior. Primejdia a trecut, insa, deoarece americanii au intervenit. I-au explicat lui Iohannis ca UE si NATO sunt doua chestiuni diferite. Prima, o defuncta alianta economica, a doua, un tratat exclusiv militar. Speram sa fi inteles! Dincolo de gargara politicianista si manipularea ca in ’89 cu “minunatul tineret” pur si intelept care s-a nascut stiindu-le pe toate, bilantul se contureaza, insa, tragic:
  • Legea speciala pentru piloti, trecuta de Parlament, dar respinsa de Basescu, a fost ingropata;
  • Proiectul Legii reparatorii 404 pentru diplomati, grefieri, functionari publici etc. a fost distrus de nesimtita tentativa a parlamentarilor de a se disjunge printr-un proiect separat care ii facea egalii magistratilor;
  • Promisa printr-un circ numit “Memorandum”, ca rezultat al “dialogului social”, reparatia pentru revolutionari a fost ingropata, printr-o OUG data pe sest, care ii lipseste de drepturi si-n 2015 si-n 2016.  Au fost executati, in bataie de joc, la 25 de ani de la evenimente, chiar de ziua “comemorarii“. Hrebenciucii au fost inlocuiti de Rebenciuci. Gargara si manipularea pe tema inexistentului “comunism” merge mai departe;
  • Proiectul Legii pensiilor militare de stat, trimis de presedintele Comisiei de Munca al Camerei Deputatilor la Senat, a fost inmormantat de Ilie Sirbu, la 1 octombrie a.c., cand a ordonat vacanta parlamentara. Dezgropat de noi, asumat de Liviu Pop, omologul din Senat, care ne-a promis dezbaterea si votarea in regim de urgenta, a fost, din nou, inmormantat, prin cooptarea acestuia ca ministru pentru Dialog social. De aici inainte, noul ministru va face ce ii cere fisa postului – va dialoga la nesfarsit, adica pana la caderea Guvernului Ponta IV;
  • Reparatiile salariale, care trebuiau sa se produca in ianuarie 2011, ca si indexarile si corectiile la pensii incluse in noul buget, raman vorba goala, pentru ca noul buget este, deja, contestat la CCR si, in mod firesc, va deveni amintire pentru ca noul guvern va face propriul sau proiect de buget. Care nou guvern? Cel care va echilibra balanta pentru americani, tot prin actuala majoritate, dar cu alt lider, din cei patru “proamericani” agreati (Geoana, Maior, Melescanu, Pelican), vehiculandu-se numele primilor doi. Pentru ca zisa opozitie nu este in stare sa duca o motiune de cenzura pana la capat, cand va primi ordinul, Ponta isi va da demisia. In Parlament se fac pariuri: o va face pana in Anul Nou, intre 5-14 ianuarie sau dupa ……
Adio reparatii salariale, adio pensii corecte …. primim doar “parole, parole, parole”!

In aceasta situatie, cand suntem, deja, uzurpati de o facatura de Societate Civila, initiata de servicii externe si interne pe Facebook, suntem obligati sa strangem randurile. Este limpede pentru noi, rezervistii, ca si pentru toti aliatii nostri din sindicate si ONG-uri ca programul social de guvernare, asumat de USL, in 2012, prin semnarea Contractului Sociala, nu este agreat de cei care vor sa jefuiasca Romania ca-n codru. Adica de cei care ne-au dat, pana acum, doar “circ”, nu si “paine”. Mai nou, vor sa ne ia si satisfactia “circului”. DNA, controlat, direct, de americani, de peste un an, de cand a fost smuls din mana lui Basescu, este contracarat de CSM –ul controlat de alianta ruso-germana. De o luna de zile, marile arestari se lasa asteptate, rechinii fiind inlocuiti cu plevusca. Se contureaza chiar si o “spalare”, numele grele fiind retrase din linia intai (a se vedea “Operatiunea Gorghiu”, pusa la punct la punct si executata in 24 de ore), unde vor fi promovati tineri anonimi, in speranta ca ii vom uita pe cei ce si-au batut joc de noi in ultimii cinci ani.

In aceste conditii, devine limpede faptul ca nu vom putea impune dreptatea sociala si nationala, decat daca vom deveni ca SOCIETATE CIVILA organizata, forta reala in impunerea decidentilor politici – presedinte, majoritate parlamentara, guvern. Asta presupune organizare, determinare, rezistenta la manipulare, renuntare la visurile si ambitiile personale de catre fiecare, in interesul comun, social si national.

Recomand, nu numai membrilor SCMD ci si membrilor celorlalte sindicate, sa actioneze “ca magneti” pentru atragerea de noi membri adevarati, sa stopeze veleitarismul pseudoliderilor, sa-si plateasca la timp cotizatiile, pentru a nu mai fi dependenti de donatii si facilitati acordate de partide. Si, mai ales, sa contracareze orice indemnuri, venite de nicaieri, pe mediul virtual, de iesire in strada. Ne-am mai revarsat odata furia, necontrolat, in decembrie’89 si cu asta ne-am ales. Ne-au distrus totul, ne-au furat tot ce nu ne-au distrus si ne-au dat la schimb, un car de promisiuni si de minciuni, pe post de ”democratie”. A doua oara ne vor lua si dreptul la existenta statala!

Doamnelor si domnilor,

Numai prin unitate de actiune, vom recuceri ceea ce am pierdut!

Numai prin unitate de actiune, vom pastra ceea ce mai avem!

Numai prin unitate de actiune vom obtine ceea ce dorim, vom deveni egalii celor pe care ii invidiem, intr-un cuvant, numai prin unitate de actiune vom avea un viitor! Cu o singura conditie – sa nu mai credem in clasa politica, sa nu ne mai lasam prostiti de vorbe, sa cerem intai plata in fapte reale, palpabile si apoi sa acordam sprijinul negociat la rece, fara entuziasm. Si, mai ales, sa respingem diversiunile si indemnurile manipulatorii de a ne sfasia unii pe altii. Civilii pe noi, militarii, iar noi, intre noi, pentru ca nu toti intelegem ca, la varsta senectutii nu mai avem viitor si nu avem ce face cu gradele aruncate tuturor neavenitilor si sclipiciurile date pe post de inalte decoratii tuturor caloriferistilor si femeilor de serviciu! Nu mai avem decat sansa istorica de a dispare demn, facandu-ne datoria pana la capat fata de neam si Tara!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

Col.(r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 19 decembrie 2014

IN ATENTIA DOMNULUI PRIM-MINISTRU VICTOR PONTA



P R O T E S T

In numele militarilor si politistilor in rezerva si in retragere, membri S.C.M.D., care au si calitatea de luptatori cu merite deosebite pentru idealurile romanilor de libertate si democratie exprimate prin lupta in decembrie 1989, 

In numele camarazilor nostri, profesionist lichidati in decembrie 1989, in numar de peste 200,

In numele urmasilor nedreptatiti ai celor jertfiti,

Protestez

impotriva aberantului art. 39 al recentei OUG privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice, publicata in M.O. 925/18.12.2014 care prevede aplicarea masurilor abuzivei OUG nr. 80/2010, data de regimul discretionar Basescu-Boc, prin incalcarea Legii Recunostintei, si in anii 2015-2016. 

Protestez impotriva tergiversarii actelor legislative reparatorii, promise de catre actuala Putere inca din octombrie 2011, in favoarea rezervistilor, revolutionarilor, grefierilor, diplomatilor, pilotilor, functionarilor publici din Parlament si Curtea de Conturi, fostilor parlamentari, etc!

Consider ca incalcarea tuturor angajamentelor scrise, incepand cu cele asumate, prin semnatura, in 2012 si terminand cu recentul Memorandum, nu se justifica nici macar sub aspect rational. Pentru ca este absurd sa “aniversezi” 25 de ani de la Revolutia care te-a facut dintr-un oarecare, miliardar si om politic, prin taieri de drepturi elementare celor sistematic jefuiti de puterea politica discretionara!        

Este, de asemenea, dincolo de orice ratiune decizia unei grupari politice care doreste sa se mentina la guvernare, o grupare care a fost deja drastic sanctionata la alegerile prezidentiale, sa-si incalce pana si angajamentele de ultima ora facute militarilor, revolutionarilor, pilotilor, etc. Singura explicatie ar fi acceptarea deliberata fata de interese straine, a aruncarii tarii in haos, ca premisa a unei distrugeri programate a Romaniei. Daca si justitia care a dat deja semne prin deciziile C.C.R. privind incompatibilitatea primarilor, se va asocia, dand tardiv un verdict de incompatibilitate, la 14 ianuarie 2015, presedintelui legitim ales, Societatea Civila organizata din Romania va fi indreptatita sa acuze intreaga clasa politica romaneasca de inalta tradare.

Astept revenirea asupra acestei decizii aberante, promisa de catre domnul ministru Darius Valcov, dar si reluarea imediata a procesului legislativ privind legile pensiilor de stat pentru militari, politisti, diplomati, grefieri, piloti civili, fostii parlamentari si functionarii publici din Parlament si Curtea de Conturi.

Pentru C.N.S.C.
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

SRI a celebrat Ziua Luptătorului Antiterorist şi 40 de ani de luptă antiteroristă în România

SRI a celebrat Ziua Luptătorului Antiterorist şi 40 de ani de luptă antiteroristă în România
Joi, 18 decembrie, Serviciul Român de Informații a celebrat solemn, pentru a douăzeci și cincea oară după Revoluția din decembrie 1989, Ziua Luptătorului Antiterorist, concomitent cu marcarea împlinirii a patruzeci de ani de luptă antiteroristă în România.

La ceremonia de depunere de coroane de flori organizată cu acest prilej la Monumentul Luptătorului Antiterorist au fost prezenți, alături de conducerea Serviciul Român de Informații, membri ai familiilor eroilor, cadre militare în rezervă din structurile de prevenire și combatere a terorismului, cadre ale Serviciului și exponenți ai societății civile.
Luând cuvântul la eveniment George Maior, directorul SRI, a evocat momentele dificile din preajma Revoluției care au adus o pată nemeritată memoriei luptătorilor antiteroriști căzuți atunci la datorie, respectiv grupului Trosca:
„Este întotdeauna trist să vorbim despre acești oameni, având în vedere că într-un anumit context istoric s-a creat o nedreptate în ceea ce-i privește. Este de datoria noastră să îndreptăm acest lucru prin acțiunile noastre, prin vorbele noastre, prin faptele noastre. Dincolo de ceea ce, la un anumit context istoric greșit înțeles, s-a spus despre acești oameni, noi îi considerăm eroii noștri, și sper ca justiția și societatea vor face și ele acest lucru”.
În același context, directorul SRI a vorbit despre tradiția României în lupta antiteroristă, în condițiile în care anul acesta se împlinesc patruzeci de ani de la constituirea primei structuri cu responsabilități în domeniu, grupul operativ ARTA:
„România a dovedit încă de atunci că este capabilă să înțeleagă provocările legate de lupta împotriva terorismului și a acționat întotdeauna cu profesionalism, cu dăruire, cu forță intelectuală și operativă foarte bună pentru a își proteja cetățenii de acest flagel. În lumea de astăzi, această provocare este din ce în ce mai complicată, are valențe noi, însă iată că reușim, ca stat, să îi facem față. Acest lucru se datorează acestor oameni minunați, ofițeri de informații, subofițeri, care acționează fie pe frontul informațiilor, fie în luptă directă. Lor le aducem, astăzi, recunoștința noastră, prin această ceremonie.”
Cu prilejul Zilei Luptătorului Antiterorist, moment de comemorare a luptătorilor antiteroriști și contrateroriști care s-au jertfit în cele patru decenii de existență a structurilor de intervenție antiteroristă și contrateroristă din România, SRI a lansat o medalie aniversară, precum și volumul de mărturii ’40 de ani de antiterorism în România. Oameni despre timpuri și fapte — 1974 — 2014.’

miercuri, 17 decembrie 2014

Propunere a societatii civile privind dezvoltarea Spitalului Militar Central din Bucuresti ca spital de importanta strategica al NATO

Stimati colegi,
Impreuna cu Col. Dr HORATIU MANOLE de la Oftalmologie am conceput memoriul de mai jos.
Este deosebit de important ca pe timp de pace sa avem la dispozitie un spital de nivel NATO urmand ca pe timp de conflict soldatii nostril la fel ca toti militarii NATO sa beneficieze de tratametul meritat eroilor.
De asemenea trebuie sa convingem Min Sanatatii ca devine principalul beneficiar ai redistribuirii actualei tehnici din dotarea SMC.
CONTEZ PE SPRIJINUL DVS IN ACEASTA  ACTIUNE


Tudor Popescu
FEDERATIA SOCIETATII CIVILE


Fereraţia „Societatea Civilă Românească”
Bucureşti, strada Vasile Cristescu nr. 8, sector 2, cod 021984
Tel.: +4 021 326.4440, Fax: + 4 021 326. 4439

Catre:

DOMNULUI MINISTRU MIRCEA DUSA
                                                      MINISTERUL APARARII
DOMNULUI MINISTRU NICOLAE BANICIOIU
                                                       MINISTERUL SANATATII
DOMNULUI VICEPRIMMINISTRU GABRIEL OPREA             
                                                        MINISTERUL DE INTRNE
DOMNULUI DEAN THOMPSON Charge d’affaires ad interim  
                                                         AMBASADA S.U.A.
DOAMNEI DIRECTOR GENERAL
                                                        COL.  Dr FLORENTINA RADU- IONITA

PRIVIND  IMBUNATATIREA STATUTULUI   
SPITALULUI MILITAR CENTRAL (SMC) DIN BUCURESTI
Urmarind evolutia spatiului militar apropiat Romaniei constatam cu satisfactie cresterea nivelului de asigurare a apararii Romaniei de eventuale interventii militare externe. In sensul celor de mai sus, sprijinul NATO si in mod nemijlocit al Statelor Unite ale Americii este evident zi de zi. 

ADAUGAM LA CONSTATARILE DE MAI SUS URMATOARELE:   
  • Instalarea si apropiata operativitate a bazei NATO de la Deveselu a marit si mareste in continure frecventa si numarul militarilor NATO de pe teritoriul Romaniei.
  • Cresterea capacitatii Bazei militare de la Kogalniceanu ca baza aeriana de tranzit al trupelor operationale din zonele de razboi din Orientul Apropiat este continua si in prezent
  • Cresterea operativiatii Bazelor aeriene 90 Otopeni si 71 Campia Turzii angrenate curent in execitii militare complexe este de asemenea in crestere in prezent.
  • Cresterea agresivitatii  trupelor teroriste formate in zonele greu controlate din Orient a permis constructia unor monstruozitati de genul Califatului ISIS  
  • Este iminenet ca razboinicii ISIS sa posteze in fata obiectivelor militare vizate de atac copii arabi pentru a declara agresiunea aliatilor americani atac la fiinta natiunii arabe, situatie in care razboiul terestru devine inevitabil. (Pregatirea acestui gen de razboi este semnalata de acumularea imensa de resurse finaciare ale ISIS mai ales bazata pe produse petroliere).
  • Supraaglomerarea Bazei aeriene Kogalniceanu devine iminenta in cazul tranzitului militarilor raniti in teatrele de operatiuni care in acelasi timp suprasolicita sisteme logistice de aprovizionare a frontului
  • In Baza Kogalniceanu militarii raniti sunt transbordati de pe navele blindate “SPARTAN” sau “HERCULE” – nave blindate contra atcului terestru cu arme usoare - pe nave de linie cu care sunt condusi mai departe la baza REIMSTEIN din Germania.
  • Transbordarea militarilor raniti precum si distanta mare pana la baza Reimstein  de langa Kaiserslautern – localitate vecina Frantei - majoreaza inadmisibil timpul de interventie recuperatoare.
  • Este stiut ca baza militara Reimstein din Germania este dotata cu tehnica si personalul necesar interventiilor sanitare de amploare in cazul unui numar mare de raniti.

PROPUNEM :
CRESTEREA NIVELULUI OPERATIV AL SPITALULUI MILITAR CENTRAL ( LA COTA DE PERFORMATA CEL PUTIN IDENTICA CU A SPITALULUI MILITAR REIMSTEIN SI DECLARAREA SPITALULUI BUCURESTI DE IMPORTANTA STRATEGICA NATO.

AVANTAJELE SOLUTIEI:
  1. SPITALUL MILITAR CENTRAL  se situeaza la mijlocul distantei dintre baza Reimstein –Kaizerslautern si centrul de greutate al operatiunilor din Orientul Mijlociu. Acest avantaj permite reducerea substantiala a timpului de interventie medicala, uneori determinant al diferentei dintre viata si moarte.
  2. Pozitionarea S.M.C. permite degajarea bazei Kogalniceanu de transportul ranitilor evitandu-se eventuale supraaglomerari datorate majorarii transporturilor tehnicii de lupta in conditiile in care ranitii apar in  urma  exacerbarii luptelor.
  3. Se permite folosirea celor doua piste ale aeroportului Otopeni pentru transport neintrerupt aerian intre Orientul Mijlociu si SMC ca rezerva la pista de serviciu aferena Bazei 90
  4. S.M.C. are in rezerva de acces si aeroportul Baneasa, compatibil aterizarilor aeronavelor de tip “SPARTAN” reducandu-se major durata de interventie in salvarea vietii ranitilor.
  5. Degajarea drumului dintre aeroporturile de mai sus spre intrarea in spital (DN1, Kiseleff, Buzesti, Vulcanescu) se face conform exercitiilor efectuate pana in prezent la interval de cca patruzeci de minute, situatie in care accesul spre spital poate fi interzis circulatiei publice.
  6. Tranzitul ranitilor intre aeroporturi si spital este posibil a fi asigurat in interval de mai putin de douazeci de minute
  7. SMC are suficient spatiu de extindere astfel incat in caz de alarma sa transfere pacientii obisnuiti, internati in momentul  alarmei, din sectiile de urgenta in sectii de tip STAN-BY in care acestia sa continue tratamentul in timp ce sectiile de interventie rapida se vor reorganiza in vederea preluarii intensive a autosalvarilor care sosesc de la aeroporturi.
  8. S.M.C. se poate extinde in calea Plevnei pe spatiul azi –viran langa Muzeul Militar, sectorul ocupat azi putand fi reorganizat corespunzator.
PROGRAM OPERATIV
SOCITATEA CIVILA PROPUNE MINISTRILOR MENTIONATI :
  1. Desemnarea unei persoane competente la nivelul fiecarui minister, persoana care sa participe la constituirea unui grup de luicru in 03 dec 2014
  2. Persoana desemnata sa contacteze initiatorii prezentei la tel 0722218713 in vederea stabilirii detaliilor de cooperare.
  3. Pana la 03 dec 2014 ministerele implicate precum si persoanele atrase in solutinarea initiativei de mai sus sa formuleze in scris si sa transmita pe adresa rmtp58@yahoo.com – Tudor Popescu aprecieri asupra propunerii
  4. In perioada 10.11 - 03.12 vom asigura interactivitatea prin corespondenta desemnata mai sus astfel incat fiecare entitate specificata mai sus sa aibe cunostinta de intiativele celorlalte
  5. In 15 dec 2014 sa se constituie COMITETUL DE COORDONARE a actiunii privind dezvoltarea SMC. Comitetul de Coordonare va fi compus din persoane competente in domeniul militar si sanitar. Din Comitetul de Coordonare va face parte si un reprezentant al Ministerului de Externe. Societatea civila se va retrage din grupul de initiativa, COMITETUL DE COORDONARE RAMANAND SINGURA ENTITATE COMPETENTA IN ACTIUNE
  6. Comitetul de Coordonare va solicita o intrevedere d-lui Dean Thompson – atasatul SUA pentru Romania, cu scopul informarii si consultarii adjunctului  secretarului de stat Victoria Neuland, legat de subiectul in discutie.
  7. Comitetul de Coordonare va solictia Secretarului NATO dl, Jens Stoltenberg o intrevedere pentru a cere sprijin in realizarea investitiei de mai sus.
  8. PROPUNEM 29 DEC 2015 PENTRU ANALIZA GENERALA A RAPORTULUI DE PROGRES INTOCMIT DE COMITETUL DE COORDONARE SI STABILIREA UNUI NOU PROGRAM ETAPA IN VEDEREA REALIZARII OBIECTIVULUI
FEDERATIA SOCIETATEA CIVILA
DIRECTOR,
TUDOR POPESCU
     9.11.2014  
NOTA:
Prezentul document a fost inaintat dupa cum urmeaza:
MINISTERUL DE INTERNE : Nr : 1904/B1/10.11.2014
MINISTERUL SANATATII : Nr : 68769/ 10.22.2014
SPITALUL MILITAR CENTRAL : Nr : CD 5336/ 10.11.2014
MINISTERUL APARARII : depus la reg in 14 nov 2014
AMBASADA SUA : depus in 26 nov 2014