Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 22 ianuarie 2014

Politici globale si regionale

Articolul "Politici Globale si Regionale" pe blogul "Diaspora si Reintregirea" (http://mipopescu.wordpress.com) exprima un punct de vedere putin diferit de cel exprimat de profesorul Dan Dungaciu. Respectiv, consider ca nu trebuie asteptat ajutorul Statelor Unite sau UE in rezolvarea problemei basarabene. In schimb, crearea unor poli de putere regionali europeni pot fi mai eficienti.

Mircea POPESCU

duminică, 19 ianuarie 2014

Solicitare de intalnire cu misiunea Fondului Monetar International in Romania



CONSILIUL NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE (CNSC)

Forta a Treia - forta civica a natiunii romane!
Adresa postala  Str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, Bucuresti,  Cod 013152
Telefon  0736601020,  Fax  0314379581
Nr. 1/ 18.01.2014

Catre,
FONDUL MONETAR INTERNATIONAL
-          MISIUNEA FMI IN ROMANIA -

In atentia:       Excelentei sale, dl. Guillermo Tolosa, reprezentantul rezident al FMI in                                        Romania
Subiect:           Solicitare de intalnire cu delegatia FMI
     
Lund cunostinta din Comunicatul FMI despre vizita la Bucuresti, intre 21 ian.- 5 feb. a.c., va solicitam inscrierea delegatiei Consiliului National al Societatii Civile in lista de participanti care se vor intalni cu reprezentatii misiunii FMI.

Solicitarea noastra se inscrie in politica si practica FMI de a se intalni cu organizatiile reprezentative ale societatii civile din tarile contractante de imprumuturi

Convinsi ca veti da curs solicitarii noastre indreptatite, va rugam sa dati dispozitie celor ce realizeaza agenda vizitei,  sa ne comunice, in timp util, locul, data si ora intrevederii cu reprezentantii societatii civile.

Delegatia noastra va fi formata din urmatoarele persoane:
  1. Mircea Cosea
  2. Mircea Dogaru
  3. Radu Toma
  4. Ionel Constantinescu

Cu stima si multumiri,

COORDONATOR AL CONSILIULUI  NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE,
Prof. dr. Mircea DOGARU

joi, 16 ianuarie 2014

Scrisoare adresata Insarcinatului cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucuresti



Domnului Duane Butcher                                                                Bucuresti, 15 ian 2014
Insarcinat cu afaceri ad interim
Ambasada SUA din Bucuresti


Stimate domnule imputernicit cu afaceri,
            Sunt col (r) Vasile MIHAI, din Bucuresti, fara afiliere politica. In urma implicarii mele in numeroase activitati bilaterale romano-americane, de Parteneriat pentru Pace sau in cadrul NATO, dintre care amintesc selectiv:
-          Cursul superior de la Colegiul “George Marshall” din Garmish Partenkirchen, 1999;
-          Atasat al Apararii in Regatul Danemarcei, 2001-2002;
-          Exercitiul “Cornerstone 2003”, in care s-au declansat lucrarile de modernizare ale Bazei aeriene “Mihail Kogalniceanu” , unde am indeplinit functia de co-director;
-          Cursul PSYOPS de la Scoala NATO din Oberammergau, 2005;
-          Misiunea KFOR, Pristina, 2005/2006, sef sectie PSYOPS;
-          Misiunea ISAF, Kabul, 2008, loctiitor al comandantului Fortei Expeditionare de Operatii Psihologice
am ramas cu un profund respect fata de fostii mei colegi straini si cu un puternic sentiment de recunostinta fata de USA, Canada si Germania, natiuni care au contribuit la educatia mea. Totodata, subliniez pretuirea pe care o am fata de prietenia pe care mi-o poarta inca o seama de militari din tarile amintite.
          In mod particular vreau sa amintesc faptul ca sunt un vechi sustinator al relatiilor dintre Romania si NATO, in general, dar si cu fiecare stat in parte, in mod deosebit cu SUA, Germania, Canada sau Danemarca. De altfel am fost decorat de presedintele Romaniei cu “Virtutea Militara”, in grad de cavaler, pentru “eforturile depuse in trasformarea Armatei romane intrun partener de nadejde in cadrul NATO”.
           Imi cer scuze pentru introducerea cam lunga, dar vroiam sa aveti o imagine cat mai reala despre cel care va scrie si isi exprima nedumerirea fata de sustinerea fatisa pe care o manifestati fata de presedintele Romaniei, demis de popor si reinstaurat in functie de dl Gordon si Curtea Constitutionala din Romania (CCR) in vara lui 2012, in dispretul votului celor 7,4 milioane de romani, precum si fata de “statul de drept” made Basescu – Boc, in care judecatorii CCR sunt numiti eminamente politic, in care ICCJ are, pentru penal, doar doua complete, in care procurorii ajung sefii judecatorilor in CSM, in care sunt  promovati la ICCJ indivizi care nu au fost nici macar un minut judecator pana atunci, in care Justitia este penetrata de ofiterii serviciilor speciale etc. etc.
            Stim cu totii ca SUA sprijina peste tot in lume statul de drept si domnia legii. Ma intreb de ce in Romania acest lucru este inlocuit cu sprijinul acordat unui presedinte care nu mai reprezinta aproape pe nimeni. Ma intreb de asemenea (deoarece eu nu-mi aduc aminte!) daca in 2011Ambasada SUA din Romania si-a manifestat ingrijorarea fata de distrugerea de catre tandemul Basescu – Boc a sistemului pensiilor militare si transformarea militarilor rezervisti in asistati sociali. De faptul ca prin noile acte normative (Legea 119/2010 si OUG nr. 1/2011, aprobata prin  Legea nr. 65/2011) s-a facut o enorma discriminare intre militari, unora marindu-li-se mult pensiile, altora micsorandu-li-se in mod injust si abuziv, pe un criteriu inventat (contributivitatea), precum si o inacceptabila  si severa discriminare a militarilor rezervisti fata de ceilalti cetateni, carora prin legi succesive (Legea nr. 19/2000 si Legea nr. 263/2010) li s-a recunoscut principiul drepturilor castigate in privinta pensiilor, iar militarilor nu, reducandu-li-se  cuatumul pensiilor in mod abuziv! Vreau sa va informez de asemenea asupra faptului ca pe timpul proceselor deschise in intantele de judecata pe baza contestarii deciziilor de recalculare si apoi de revizuire a pensiilor, militarilor in rezerva nu li s-a asigurat un proces echitabil, deoarece cu toate ca deciziile de revizuire erau atacate in instante, casele sectoriale de pensii au emis in continuare alte decizii de revizuire, care le revocau pe cele precedente si care obligau la alte contestatii, deschizand astfel un cerc vicios! Eu am primit “doar” cinci asemenea decizii, dar cunosc cazuri in care s-au primit de trei ori mai multe! Oare stiu cei care au declansat aceste injustitii cate tragedii umane au generat? Instantele din Bucuresti, foarte aproape de factorii politici, au respins in mod uniform solicitarile militarilor in rezerva, in conditiile in care CCR a conservat pensiile magistratilor pe motiv de “constitutionalitate”! Instantele din provincie au fost mult mai oneste, dand in multe cazuri castig de cauza militarilor in rezerva.
           Noul guvern si parlament au promovat si adoptat Legea nr. 241/2013 prin care se readuce militarilor care au pierdut financiar, prin procesul de revizuire, cuantumul pensiei din decembrie 2010. Se pune insa problema recuperarii sumelor retinute abuziv in perioada ianuarie 2012 - octombrie 2013. Credeti ca avem sanse in acest sens? Mai mult decat atat: avem sanse sa obtinem o noua lege a pensiilopr militare, astfel incat si rezervistii din Romania sa aiba acelasi statut ca rezervistii din SUA?
          Cu prilejul repunerii in discutia publica a problemei revizuirii Constitutiei, cred ca Ambasada SUA in Bucuresti ar trebui sa urmareasca daca politicienii romani sunt dispusi sa accepte urmatoarele modificari esentiale pentru un stat cu adevarat democratic:
-          Desemnarea educatiei ca prioritatea numarul unu a Romaniei
-          Interzicerea penetrarii Justitiei si Parlamentului de catre serviciile speciale
-          Interzicerea finantarii bisericilor existente in Romania (cu exceptia salariilor preotilor)
-          Finantarea partidelor sa se faca in mod total transparent
-          Nicio institutie a statului sa  nu-si stabileasca singura alocatia bugetara
-          Magistratii - inclusiv in CCR - si procurorii sa fie numiti exclusiv de catre organismele de specialitate apolitice, pe baza unor criterii si concursuri profesionale transparente
-          Recunoastrea dreptului de asociere si militarilor in activitate.
         
          In speranta ca demersul meu va fi inteles in cel mai constructiv mod posibil, astept raspunsul dumneavoastra, dorindu-va  sa actionati in mod absolut echidistant fata de esicherul politic romanesc, in folosul relatiilor romano - americane, urmand modelul distinsei doamne Victoria Nuland!

          Cu aleasa consideratie,
          Colonel (r) Vasile MIHAI

vineri, 10 ianuarie 2014

Scrisoare deschisa Secretarului de stat John Kerry

Stimate Domnule Secretar de Stat,
Va adresam aceasta scrisoare deschisa in numele a numerosi romani preocupati atat de evolutia democratica a tarii lor cat si de perceptia externa a situatiei politice din Romania, dar si in privinta raporturilor dintre stat si cetatean prin prisma respectarii drepturilor fundamentale ale omului.
Ne manifestam convingerea ca sprijinul pe care Statele Unite ale Ameericii l-au acordat, pentru constructia in tara noastra a statului de drept puternic si favorabil fiecarui cetatean, se va manifesta in continuare cu aceeasi deschidere si intelegere obiectiva a realitatilor din Romania.
Tocmai de aceea nadajduim ca veti credita si punctul nostru de vedere bazat atat pe buna credinta cat si pe o cunoastere corecta a contextului intern.
Romania a intrat in ultimii 9 ani pe o panta periculoasa, deviind de la cursul democratic autentic spre care nazuia. Actualul sef al statului, presedintele Traian Basescu , exponent al vechiului regim comunist - asa cum a si recunoscut de altfel - si banuit pe baza unor indicii temeinice de legaturi cu fosta Securitate [aparatul represiv al lui Nicolae Ceausescu], si-a construit un regim propriu, cu manifestari despotice periculoase. Acest regim, consolidat alarmant in ultimii ani, se bazeaza pe aservirea totala a institutiilor de forta si utilizarea serviciilor secrete, dar si a organelor de ordine publica sau chiar a structurilor fiscale pentru haituirea sau chiar eliminarea adversarilor din viata publica ori pentru protejarea abuziva a propriei clientele politice si financiare. Mult mai grava este insa exercitarea unei presiuni sufocante si a unui control abuziv direct asupra Justitiei.
Aceste interventii ale presedintelui Basescu au mers de la instalarea unor persoane compromise si deci usor de manevrat in pozitii cheie la conducerea Parchetelor sau a Instantei Supreme, pana la transmiterea public sau in cadru restrans a unor indicatii catre procurori privind felul in care sa administreze anumite dosare. Nu au fost singurele parghii ale puterii preluate si manipulate abuziv.
Li s-au adaugat rand pe rand altele, de la Consiliul Superior al Magistraturii pana la  Curtea Constitutionala. Grava incalcare a delimitarii constitutionale a puterilor in stat a mers de la suprapunerea grosolana peste atributiile Guvernului pana la atentatele repetate la credibilitatea si rolul  Parlamentului sau atacurile furibunde la adresa presei, a jurnalistilor, a dreptului fundamental la opinie si libera exprimare.
Regimul conceput si pus in functiune de Traian Basescu a protejat in tot acest rastimp marea coruptie de la varful puterii politice, trimitand insa in judecata, adesea fara probe suficiente pentru a putea sustine condamnarea, fie adversarii politici, fie oameni nevinovati si neimplicati politic, dar incapabili sa se poata apara in fata unui sistem judiciar construit pe abuz sau incompetenta .
In fata acestor numeroase incercari de a subordona fiecare institutie a statului in parte, intelectuali, sindicate, asociatii civice sau profesionale au ridicat vocea pentru a protesta si a se opune regimului autocratic. Ultima si cea mai surprinzatoare a fost asociatia care ii reuneste pe judecatorii din Romania, exasperati si ei de controlul politic instituit de presedinte prin acolitii sai din Consiliul Superior al Magistraturii.
In speranta ca mesajul nostru a fost corect inteles, tot ca o preocupare de a stopa aceste tendinte extrem de periculoase pentru afectarea profunda a democratiei din Romania, va multumim pentru interesul si sprijinul manifestate permanent pentru respectarea virtutiilor democratice si, mai presus de orice, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
Mihai Gadea & Adrian Ursu

joi, 9 ianuarie 2014

OFENSIVA NEOCONSERVATOARE ATINGE ROMANIA

-          In atentia intregii Societati Civile romanesti -

Ziarul Libertatea de astazi, 9 ianuarie 2014, supus dezinformarii profesioniste, dezinformeaza, la randul sau, titrand ca un “apropiat al lui Obama vine la Bucuresti”. In fapt, noul tuter american, care se abate asupra Romaniei, este asistenta a secretarului de Stat John Kerry, cel acuzat de Pacepa, anul trecut, in presa, ca ar fi  fost agent KGB si care, astazi, se poarta in Ucraina ca pe tarlaua ma-sii. Si, suprema jignire la adresa Romaniei, vine sa discute, nu cu vreun omolog al ei, gen Codrin Stefanescu, asistentul lui Dragnea, ci se arunca direct la Cotroceni.

Daca in mandatul trecut, bietul Obama il avea in coasta numai pe Joe Biden, astazi il are si pe John Karry plus o liota intreaga de reprezentanti ai globalizarii demente, care viseaza razboi in Iran, in Marea Neagra, adjudecarea Siberiei si procedarea cu resursele Ucrainei si ale Rusiei asa cum au procedat cu cele ale Romaniei.

Invinsi anul trecut, politic, pierzandu-si, rand pe rand, toti liderii portocalii europeni, cu exceptia lui Basescu si Barroso, neoconservatorii revin, asadar, in forta, pe viata si pe moarte, blocand orice initiativa a lui Obama vizand democratia reala si pacea. De asta nu avem inca un ambasador american la Bucuresti, de asta Adrian Nastase a fost, din nou, condamnat politic, de asta nu conteaza faptul ca nu Ponta l-a interpelat pe Obama, ci Obama l-a imbratisat pe Ponta la inmormantarea lui Mandela……

Teoretic, doamna Victoria Nuland vine la Bucuresti pe probleme de reforma a Justitiei, care, nu mai are,  din 25 decembrie 1989, in Romania, nici o legatura cu ideea de ……Justitie, fiind cu totul in subordinea asasinilor poporului roman si a tiranilor prezumtivi. Daca aduce ordine de la stapanire, logic ar fi ca doamna in cauza sa poarte discutii cu ministrul de Justitie si cu seful acestuia, premierul Victor Ponta. In program are, insa,  doar o discutie, la Cotroceni, cu Traian Basescu si, in context, o intrevedere cu ministrul de Externe. Ori distinsa doamna este inculta, pe modelul doamnei Tathweiller, care plasa Transnistria….. in Siberia si nu stie ca Romania are alta Constitutie decat a SUA, seful Executivului fiind premierul, ori a venit, pur si simplu, sa transmita ordine secrete agentului “orange” de la Bucuresti. Ordine de genul….”Daca nu dati Rosia Montana si celelalte, pierdeti Transilvania, ca le dam bani ungurilor sa o cumpere!”.

Doamna Nuland va fi primita, ca de obicei, la venirea oricarui tuter, de parca ar fi sahinsahul Iranului, cu temenele, cu pupat papucul, cu “Ha, ha, ha…!”, sarmale, whisky si manele, dar situatia Romaniei pentru 2014 se contureaza a fi mai mult decat…… albastra. De-a dreptul “vanata”, din moment ce i se dau Demisului, nesperate aripi, sa zburde, sa taie si sa spanzure!

Dumnezeu sa apere Romania, din moment ca ce asa-zisa clasa politica nu este in stare, iar “stupid people”, adica aia “multi, dar prosti” se straduiesc sa demonstreze, zi de zi, ca “prostul pana nu-i fudul, parca nu e prost destul”. Nici nu au demarat bine actiunile de reconfigurare a CNSC, ca am si inceput sa fim atacati de toti ambuscatii care, in slujba partidelor, se pretind Napoleoni, isterizati fiind, din afara si din interior, ca nu-si vor primi cascavalul daca Societatea Civila din Romania chiar se va organiza pentru actiune, in interes national si fara amestec politic intern sau extern.

Cu stima si ca indemn,

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 6 ianuarie 2014

Va prezentam primele ecouri la apelul CNSC de promovare in Parlamentul European a unor personalitati cu adevarat reprezentative pentru ROMANIA

 Chiar daca apelul este adresat doar membrilor CNSC,nu pot sa nu ma gandesc ce pot face si eu,simplu membru SCMD.Cu toate ca ma simt batran si obosit parca n-am stare,parca n-as sta deoparte.Oricum ma voi implica, ceea ce cer tuturor iubitilor mei colegi.Pentru CNSC,nepretuit si necesar succes! Ce gandim acum si ce vom face,vom lasa copiilor nostri. 

Gh. Stanciu,  Bucuresti 

...........................................................................
Am citit Planul de masuri. Am apreciat ca pot veni in sprijinul realizarii punctului 7 a. si b. (1.  Dezvoltarea retelei de Internet a CNSC si a comunicarii electronice: a.   Construirea si atribuirea unei pagini de Internet pentru fiecare comuna si oras din Romania (toatal 3174 localitati). Termen: 31.01.2014; Responsabil: Rinciog Dumitru; Sirbu Razvan. b. Expedierea unei scrisori de informare (vezi Anexa 1) catre toate cele 3174 de localitati ale Romaniei. Termen:31.01.2014; Responsabil: Radu Toma.
Am atasat intr-un tabel Excel datele de contact ale celor 89 de Primarii (2 municipii, 5 orase si 82 de comune) din judetul Dambovita, date ce pot fi folosite pentru comunicarea electronica.
Imi exprim speranta intr-o reusita a acestui demers care sa conduca la realizarea obiectivelor SCMD. Sanatate si un calduros "La multi ani" !
N.G.
.....................................................................................
La Multi Ani!
Domnule Colonel,
Va atasez o propunere de Oferta Electorala, care ar putea constitui, dupa dezbateri si completari, platform electorala a candidatilor CNSC pentru europarlamentare.
Probabil, este mai bine sa existe ceva cat de cat aranjat si sintetizat, decat niste idei generale uneori haotice. Oricum, un asemenea document oficial da impresia de mai multa consistenta si seriozitate.
Am plecat de la idea ca activitatea in Parlamentul Europei are loc la alt nivel, dezbatand probleme de interes general european, deci nu problemele curente de pe plan intern. Cu alte cuvinte, acolo este nevoie de o cooperare serioasa intre toti europarlamentarii romani, poate chiar punctual cu alte grupuri, pentru apararea intereselor nationale, nu partinice asa cum se intampla in acest moment.
Tocmai de aceea, viitorii candidati CNSC ar trebui sa se fereasca sa cada in aceasta capcana a partizanatului politic atunci cand ajung intr-un mediu international unde interesele romanilor si Romaniei au prioritate absoluta.
Cu stima,
Mircea Popescu
.......................................................................................
LA MULTI ANI!!
Un an bun cu succese si impliniri!
Multumesc pentru urari si felicitari pentru apelul privind reorganizarea societatii rominesti in 2014!
A sosit momentul actiunii!Sunt alaturi!

Cu stima ,
Liliana Pagu ,
presedinte ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA siAFRI ,,IMPREUNA''
.........................................................................................
 
Catre conducerea sindicatului
Buna ziua.Ma numesc Ion Dascalescu,sunt presedintele PARTIDULUI ROMANILOR DIN DIASPORA-P.R.D. si al ASOCIATIEI ROMANILOR DIN SUD ITALIA-A.S.R.I si in aceste calitati va trimit un mesaj,in atasament cu rugamintea ca, impreuna sa putem face ceva ca sa ne luam tara inapoi.In acest scop va propun un mare miting in Bucuresti in preajma Pastelui,pentru care eu ma voi ocupa sa vanim daca se poate toata Diaspora romana acasa.Daca dv. ne puteti ajuta sa faceti toate demersurile necesare obtinerii autorizatiilor necesare mitingului si impreuna sa stabilim data acestuia,va multumesc anticipat.Dv veti avea conducerea si coordonarea mitingului.Va rog sa cititi materialul din atasament si sa-mi spuneti parerea dv.Multumesc.
Cu respect,
Ion Dascalescu
............................................................................................
 
În data de 31 decembrie 2013, 10:39, bagiu ovidiu ilie <bagiu@live.com> a scris:
Ar fi recomandat ca la temeila acestei organizari sa punem si un proiect financiar de constructie NATIONALA!
Eu dau creditul si impreuna sa identificam obiective de realizat ! Sa semnam un contract intre noi ca baza legala de lucru !
Vezi atasat !! 500 mld ron =115 miliarde euro.
Bagiu Ilie
.............................................................................
Am vazut pe Internet
actiunea dv. si o consider un proiect interesant pentru Romania.

Va urez si dv. cu aceasta ocazie un an nou fericit,
bucurie si numai bine.

La multi ani,

 
Radu Golban