Inteviu cu Maia Sandu

luni, 25 august 2014

OFERTA “ALTERNATIVA NATIONALA”


OFERTA “ALTERNATIVA NATIONALA”
- In atentia tuturor componentelor CNSC –

Doamnelor si domnilor presedinti de federatii sindicale, sindicate, asociatii, uniuni, fundatii,

La solicitarea unora dintre dvs., in mod insistent a domnilor Dragos Militaru si Valentin Margineanu, am purtat ieri, 25 august, discutii cu reprezentantii Alternativei Nationale, reiesind cele ce urmeaza……

Alianta electorala “Alternativa Nationala” este initiativa unora dintre fundatiile si asociatiile aderente la CNSC care si-au asociat partide noi ca singura modalitate constitutionala de participare a Societatii Civile cu CANDIDAT PROPRIU.

Alternativa Nationala constata ca toate categoriile socio-profesionale si de varsta reprezentate in CNSC au fost lipsite de drepturi si crunt lovite legislativ de echipa Basescu, PDL, UDMR UNPR, Grupul minoritatilor din Camera Deputatilor. Impotriva acestora, CNSC a scos lumea in strada si la vot alaturi de USL, format din PSD, PNL si PC care au lansat principiul “Dreptatii pana la capat”, semnand cu noi un Protocol de preluare a Contractului Social, in etape, la 14 iulie 2012.

Dupa castigarea puterii, USL a abandonat proiectul, a oferit CNSC, nu dreptatea promisa, ci vorbe, promisiuni si scuze din arsenalul lui Boc dand vina, in mod aberant, pe FMI pentru neamplinirea angajamanetelor. A inlocuit principiul “Dreptatii pana la capat” cu acela al “”Coabitarii” cu Basescu, i-a absorbit pe toti complicii lui Basescu impotriva carora am iesit in strada si, in final, s-a destramat, astfel incata, astazi, nu mai putem discerne cu claritate cine ne sunt aliatii si cine adversarii. Iar dreptatea noastra este tot in stadiul de promisiune. Militarii si politistii sunt sub incidenta a 7 legi contradictorii care ii supun discriminarii, dreptul la munca si Legea pensiilor militare de stat fiind inca asteptate. Pilotii, diplomatii, grefierii, functionarii publici etc. sunt momiti cu indemnizatii temporare si creatoare de discriminare in locul reparatiilor legislative promise. Pensionarii inca asteapta legea care sa tina seama de “cosul zilnic”, pensiile lor scazand sub scuza mincinoasa a iertarii de “pacate” pe care nu le-au comis ei. CFR-istii nu au reprimit nici macar drepturile la calatorii gratuite si asistenta medicala, spitalele lor, recastigate de sindicate in justitie, avand inca un statut incert. Profesorii si minerii inca asteapta legile cu adevarat nationale in domeniile lor, iar revolutionarii sunt, practic, condamnati la disparitie prin stoparea ilegala a indemnizatiilor si refuzul de a promova OUG propusa de ei care ar satisface si dorintele lor si cerintele Guvernului etc.

In locul celor promise ni se creaza iluzia unui conflict major intre Presedinte si Premier. Potrivit Alternativei Nationale, conflictul real este intre noi, Societatea Civila, si intreaga clasa politica incompetenta, mincinoasa, rapace si corupta.

Prin prisma celor de mai sus, Alternativa Nationala a ajuns la concluzia ca nu ne putem obtine drepturile, fie si in ceasul al paisprezecelea, decat daca stricam jocul politic ce prevede impartirea puterii prin candidati desemnati si “iepuri” folositi diversionist, toti santajabili pe baza de dosare. Toti, insa, ne solicita sprijinul pentru adeziuni si, ulterior, voturile.

Alternativa Nationala a avut initiativa crearii de catre noi, CNSC, a unui candidat al Societatii Civile, caruia, dupa ce strangem semnaturile necesare, real, in conditiile imposibile create de BEC, sa-i oferim sansa de a candida in schimbul urmatoarelor obligatii contractuale:

  • Candidatul isi suma ca program “Contractul Social”, adica lista revendicarilor partilor componente ale CNSC, asumat prin semnatura si de liderii USL, la 14 iulie 2012 si ramas, in cea mai mare parte, neonorat;
  • Candidatul se angajeaza sa fie un presedinte de tranzitie si sa lichideze disfunctia din Executiv - adica sa reduca si mandatul presedintelui la 4 ani si sa organizeze, concomitent, alegeri parlamentare si prezidentiale in 2016;
  • Candidatul se angajeaza ca, pana la organizarea alegerilor viitoare, sa scoata Justitia de sub incidenta politicului, despartind procurorii de magistrati si revenind la traditia romaneasca a existentei a doua Consilii Superioare, unul pentru Ministerul Justitiei, celalalt pentru Ministerul Public, acestea fiind singurele responsabile de carierele judecatorilor si procurorilor.
Ca model agreat si de Societatea Civila romaneasca si de partenerii din NATO, candidatul trebuie sa fie o persoana matura, cu experienta, fara ambitii de eternizare la putere, educata, civilizata, corespunzand modelului de politician occidental si a carei principala calitate sa fie aceea de bun diplomat.

Investigand “oferta” clasei politice, Alternativa Nationala s-a orientat asupra domnului Teodor Melescanu caruia i-a propus acest  Pact de colaboare, adica sansa de a reprezenta, cu adevarat, la sfarsit de cariera politica, natiunea romana.

Pentru aceasta este necesar ca, in cadrul CNSC, sa se stranga cele 200.000 de semnaturi, stabilite in mod ticalos si restrictiv de asazisa Lege electorala, in conditiile in care timpul necesar este redus la cca 15 zile si vom fi supusi cu certitudine tuturor diversiunilor si fraudelor. In conditiile in care reusim, Guvernul nu va avea alta alternativa decat sa dea drumul, rapid, legilor care ne intereseaza si sa negocieze cu noi, in turul II,  eventualitatea imunitatii pe care candidatul nostru, odata ajuns presedinte, o va oferi politicienilor vinovati, in masura mai mare sau mai mica, fata de Romania, prin amnistie.

Acesta este Proiectul “Alternativa Nationala” la care suntem indemnati sa participam de catre colegi de-ai nostri, ale caror meserii se inscriu in domeniile juridic si politic si care resping si candidatii de circumstanta si invitatiile care dau frumos din coada in numele Societatii Civile, de angajare a noastra pe drumuri infundate. Alternativa Nationala ramane deschisa si ONG-urilor din afara CNSC si partidelor mici conditionandu-se, insa, aderarea de numarul de semnaturi pe care il aduc pentru canditatul Societatii Civile.

Cu stima,

Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Presedintele SCMD

ALTERNATIVA  NATIONALA

Catre
Structurile Societatii Civile
Doamnelor si domnilor presedinti de Federatii sindicale, Sindicate, Asociatii,Uniuni,Fundatii;

Alternativa Nationala este constituita din asociatii membre CNSC si partide noi, si este deschisa structurilor Societatii Civile si partidelor care adera la aceasta alianta electorala.

Alianta electorala “ Alternativa Nationala “ va solicita sprijinul pentru strangerea de semnaturi in scopul inscrierii in cursa electorala pentru functia de Presedinte a Dl-ui Prof.Univ.Dr. Teodor Viorel Melescanu.

Intre noi “ Alternativa Nationala” si candidat s-au stabilit urmatoarele :

1.   Daca Alternativa Nationala strange numarul de semnaturi necesar, domnia sa va accepta sa candideze ca reprezentant al Alternativei Nationale , la cererea Societatii Civile

2.   Programul candidatutului, cuprinde in totalitate Contractul Social, ca suma a revendicarilor CNSC, abandonat de USL dup ace se angajase prin semnarea lui la data de  14iulie 2014.

3.   Candidatul isi propune tranzitia spre normalitate si revenirea la alegeri concomitente, parlamentare si prezidentiale.


Secretariatul General
Pt.conf. C.Dragan


Contact tel 0273080087







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu