Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

marți, 6 mai 2014

Guvernul Național din Umbră

România trece printr-un moment critic al istoriei sale ca stat paravan la granița cu zona de conflict creată de statul rus în Ucraina.
Într-adevăr, retorica agresivă a Kremlinului atinge și România ca stat independent, dar și Basarabia, provincia românească pe care tot statul rus a rupt-o din trupul țării prin invadarea teritoriului românesc.
Autoritățile de la București, prizoniere ale unor tratate și jocuri politice internaționale, reacționează timid și doar ca suport pentru inițiativele altora, neavând o strategie și un punct de vedere propriu și bine definit în conformitate cu interesul național.
Statele membre ale UE care își asumă rolul de a conduce situația creată, o fac din punctul de vedere al intereselor economice proprii și nu înteleg, nu pot și nu vor sa inteleagă că ocupația Moscovei a însemnat alienarea unor popoare și redesenarea unor hotare cu mutări de populație în vederea schimbării structurilor etnice și manipulării în scopul dominației.
Această orbire a Vestului se contorizează astăzi când state cândva aparent unitare s-au dezmembrat, când populațiile amestecate cu forța au intrat în coliziune provocând focare de instabilitate continentală.
Recentele ciocniri din spațiul ucrainean sunt rezultatul unei asemenea politici imperiale de a mixa populații forțându-le să trăiască împreună între granițe artificial concepute.
Odiosul Pact Ribentropp-Molotov dintre doua regimuri criminale, nazist și comunisto-imperialist a fost condamnat,  la destrămarea imperiului sovietic. Și totuși, în cazul României, situației naturale de dinainte de razboi, i s-a preferat o reașezare geopolitică cu efecte dramatice, Basarabia în întregul ei până la gurile Dunării și Bucovina de Nord, practic deznaționalizată complet, fiind menținute în afara granițelor României.
Rezultatul nu a întârziat să se arate prin ciocnirile și disensiunile interne dintre populația minoritară, cu precădere rusă, și populația românească majoritară. În plus, s-a realizat și o secesiune de facto cu ajutorul și prin instalarea unor trupe rusești pe teritoriul Basarabiei recunoscut internațional ca neutru din punct de vedere militar, independent și suveran.
Guvernanții republicii de la Chișinău, cei mai mulți rusificați în spirit și gândire, acționând ca cei mai înrăiți dușmani ai poporului român, propriul lor popor, au înăbușit idealurile inițiale de unire sub un singur drapel și un singur imn național și au deturnat orice mișcare națională într-o politică oficială statalist-separatistă.
Iar politica antiunionistă a Chișinăului se regăsește până la identificare în politica guvernelor românești care invocă toate subterfugiile posibile pentru a nu da curs acestui ideal național al TUTUROR ROMÂNILOR.
Partidele din Basarabia care au cochetat cu românismul au dat înapoi îmbrățișâand și ele politica statalistă, încurajate și de sintagma folosită de conducătorii României care au lansat formula SEPARATISTĂ, facilă și demobilizatoare, un singur popor, două state.
Actuala clasă politică este orice, numai națională nu.
De aceea, pentru reîntregirea națiunii române, este nevoie de o reeducare a politicului și acest lucru poate fi făcut doar prin renașterea unui curent național care să ne cuprindă pe toți românii și care să schimbe viziunea clasei politice de la București și Chișinău.
În acest moment de răscruce și de necesitate pentru apărarea destinului național împotriva amenințării unei Rusii în ofensiva recuperării spațiului său imperial, consider că trebuie creat un GUVERN NAȚIONAL din UMBRĂ, un guvern al întregului spațiu românesc.
Rolul acestui guvern ar fi să stabilească o strategie coerentă pentru reunificarea țării, să găsescă și să propună Bucureștiului și Chișinăului soluții imediate în vederea salvării teritoriului de dincolo de Prut de tulburări sângeroase provocate de forțe anti-românești și anti-naționale după scenariile deja văzute în Ucraina, dar și să preseze cele două guverne să adopte măsuri raționale în concordanță cu aspirațiile și necesitățile poporului.
Vremea vorbelor frumoase și a populismelor electorale fără efect a trecut. Există români și forțe naționale capabile în întreaga lume românească din Basarabia, România de dincoace de Prut, din diaspora care pot conlucra pentru acest proiect.
Avem personalități ca Dinu Giurescu, Ion Ungureanu, Mircea Chelaru, Ion Costaș, Mircea Druc și mulți, mulți alți patrioți și vizionari a căror expertiză și autoritate morală în domeniile lor sunt deasupra oricăror interese meschine personale sau de partid. Sunt ziariști, analiști politici, intelectuali și tineri organizatori carismatici care pot aduna în jurul lor pe românii patrioți capabili să miște națiunea pe drumul ei spre unire.
Și toți aceștia nu au dreptul să se eschiveze, nu au dreptul să dea înapoi. Ei trebuie să contribuie la renașterea națiunii. Ei sunt și trebuie să fie etaloanele morale ale românilor pe care să-i unească în vremuri de restriște.
Nu ezitați, sunteți oameni cu pregătire politică, juridică, diplomatică, militară care aveți datoria să formați și să participați la acest Guvern Național.
Până la următoarele alegeri curentul național poate prinde viață dacă este ghidat de asemenea personalități ale neamului. Și prin aderarea la mișcarea de renaștere națională, politicienii se vor putea regăsi în opțiunile de vot ale românilor.
Oare nu a venit timpul ca românii și România să-și clădească viitorul pe baze naționale ca un singur popor într-un singur stat?

  Mircea Popescu
m.popescu@sbcglobal.net
Tel: 714-501-5534
NOTA:
Va prezentam 

Lista aderenţilor la Consiliul Uniri

Invitam pe toti romanii  si pe toate organizatiile componente ale societatii civile sa se inscrie pe aceasta lista.
Fiecare se poate înscrie expediind un e-mail pe adresa consiliulunirii@yahoo.com  sau completind formularul de la ADEZIUNI pe site-ul 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu