Stiri din campania pentru alegeri locale

Inteviu cu Maia Sandu

marți, 22 octombrie 2013

Interpelare a d-lor parlamentari Eugen Tomac si Mircea Lobanovici

Celor interesati, persoane ale societatii civile, mass-media si reprezentanti ai organizatiilor romanesti din tara si din diaspora, le propun urmatoarea INTERPELARE pe care s-o adresam deputatilor Eugen Tomac si Mircea Lubanovici (daca se doreste se poate extinde si la alti deputati) din Circumscriptia 43 Diaspora.
Ii rog pe cei care sunt de acord, pe cei care nu se tem, pe cei care simt romaneste sa trimita un raspuns in urmatoarele doua zile.
Functie de reactia generala, se poate alcatui un comitet ad-hoc, in Bucuresti care sa depuna aceasta interpelare la Camera Deputatilor. Prin depunerea inregistrata exista obligatia unui raspuns official in decurs de maximum 60 de zile.
In cazul in care voi constata o inertie si o delasare generala, voi trimite aceasta INTERPELARE in nume propriu.
 Mircea Popescu
11 Octombrie 2013
=================================
INTERPELARE
ca cetateni romani, din tara sau din diaspora, in virtutea dreptului Constitutional de a solicita reprezentantilor nostri parlamentari explicatii fata de activitatea lor si modul  in care ne reprezinta interesele in Parlamentul Romaniei, noi subsemnatii acestei interpelari:
1. Dorim sa-l intrebam pe deputatul Eugen Tomac, votat de basarabeni, daca s-a implicat in marsul pro-unionist de Duminica 20 Octombrie 2013. Intrebarea este legitima, deoarece unirea cu tara mama este o prioritate a romanilor basarabeni, cetateni romani, pe care-i reprezinta.
Daca n-a participat si nu a dorit sa se implice, cum isi sustine afirmatiile de unionist si cum isi justifica datoria de reprezentant al romanilor din Basarabia, dar si a altor romani din diaspora romaneasca din Europa?
2. Dorim sa-l intrebam pe deputatul Mircea Lubanovici care-i reprezinta pe romanii din diaspora americana si canadiana, in ce mod s-a implicat in manifestatia pro-unionista de la Bucuresti, din ziua de 20 Octombrie 2013, stiind ca pentru romanii din America si Canada, cauza unificarii tarii, este o cauza sfanta.
In cazul in care nu s-a implicat, poate sa explice alegatorilor sai care au fost motivele care l-au oprit s-o faca si daca prin retinerea sau indiferenta aratata nu considera ca le-a tradat increderea?
Mircea Popescu - California -Tel. 714-501-5534