Inteviu cu Maia Sandu

miercuri, 16 noiembrie 2011

La manifestatiile organizate de catre SCMD in luna ianuarie 2012 vor participa si organizatii ale romanilor din strainatate


L'ASSOCIAZIONE PER I ROMENI DEL SUD ITALIA - A.S.R.I.
ASOCIATIA ROMANILOR DIN SUD ITALIA - A.S.R.I
C.F. 92073950807
REGGIO CALABRIA, ITALIA
DATA 12.11.2011

CATRE
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE
IN ATENTIA  DOMNULUI  COL.(r) DR.DOGARU MIRCEA
PRESEDINTELE SINDICATULUI

V-am urmarit cu multa placere, din nou, azi,12.11.2011, la TV, si vreau sa va spun ca ma alatur dvs. cu toti oamenii mei din toate judetele din tara si din Bucuresti care pot veni la miscarea de protest din 24 ianuarie 2012 din Bucuresti, in semn de solidaritate cu sindicatul dvs. si cu societatea civila romana. Deasemenea, in acelasi semn de solidaritate, voi organiza in aceeasi zi, in mai multe orase italiene si spaniole, miscari de protest asemanatoare  (Milano, Torino, Bologna, Firenze, Roma, Reggio Calabria din Italia si Madrid, Barcelona, si altele din Spania). As dori sa profit de ocazie, cu permisiunea dvs., si  sa anunt public lansarea in spectrul politic a partidului pe care il reprezint si sa transmit un mesaj romanilor. As dori sa-mi confirmati ca pot participa la adunarea organizata de dv.,ca pot lansa partidul de la tribuna dv., ca pot transmite un mesaj romanilor si ca pot lansa romanilor o propunere.
Multumesc.
Cu respect,
          Ion Dascalescu
Presedinte Asociatie A.S.R.I
Presedinte Partid P.R.D.


STIMATE DOMNULE DASCALESCU,

Primim cu placere oferta dumneavoastra si a Asociatiei Romanilor din Sudul Italiei, de a participa alaturi de SCMD si aliatii sai, grupati in jurul Programului de actiune numit Platforma Civica, la manifestatiile din 24 ianuarie 2012 si consideram mesajul dumneavoastra drept o inscriere la cuvant.
In ceea ce priveste partidele, conform legislatiei in vigoare, orice membru de sindicat este liber sa se inscrie in orice partid doreste.
SCMD are membri in toate partidele existente in Romania, relatii si dialog cu toate partidele. In mod firesc, relatiile cu partidele din arcul Puterii sunt, momentan, tensionate, deoarece din aceasta directie se revarsa, legislatia antinationala si antieuropeana impotriva careia luptam, pentru ca ne transforma in niste paria ai societatii. 
Cum vor evolua lucrurile in viitor nu stim, ramane de vazut ce atitudine va avea fata de noi si de interesele Romaniei, viitorul Guvern.
Ca atare, in contextul actual, sunteti binevenit alaturi de noi, in dubla dvs. calitate de presedinte de Asociatie si de presedinte de partid, care doreste sa apere interesele Romaniei, pentru ca noi insine avem o dubla calitate: aceea de grup socio-profesional, discriminat la ora actuala, dar si aceea de aparatori ai Romaniei si ai democratiei constitutionale, potrivit Legii fundamentale a Tarii, Art. 118, al. 1.

Cu stima,
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU